Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ilie Botoș nu mai vrea la Interne

București: Ilie Botoș nu mai vrea la Interne

DISTRIBUIȚI

ilie botos 146335 – 16092016 – Fostul procuror general al României, Ilie Botoş, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să îi înceteze detaşarea la Ministerul Afacerilor Interne. Secţia de procurori a CSM va lua în discuţie, în şedinţa din 19 septembrie, nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de Ilie Botoş de încetare a detaşării în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, informează Agerpres. Tot atunci, Secţia de procurori a CSM va analiza o cerere similară formulată de Gheorghe Cornescu.

La 10 martie 2014, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât detaşarea în cadrul MAI, pe o perioadă de trei ani, a generalului locotenent magistrat dr. Ilie Botoş, procuror militar în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Detaşarea a fost făcută la solicitarea MAI.

La13 februarie 2013, Botoş a fost detaşat la Cancelaria prim-ministrului, la cererea premierului Victor Ponta. Anterior, el a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale. După demisia lui Gabriel Oprea din Guvern, în 2015, Boloş a preluat interimar conducerea Ministerului de Interne.

În perioada 2003 – 2006, Botoş a îndeplinit funcţia de procuror general al României. În iulie 2006, a demisionat din această funcţie, la o zi după ce şefii SRI, SIE şi DGIPI făcuseră acelaşi lucru, în urma dispariţiei omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de fapte de terorism. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.