Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Klaus Iohannis: Este necesar ca Republica Moldova să dovedească hotărâre în...

București: Klaus Iohannis: Este necesar ca Republica Moldova să dovedească hotărâre în respectarea angajamentelor europene asumate

DISTRIBUIȚI

  iohannis-anatolie-salaru146630 – 30092016 –  Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 29 septembrie a.c., pe ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Șalaru. În cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au discutat despre perspectivele de dezvoltare ale cooperării bilaterale pe paliere de interes comun, precum securitatea şi apărarea, cât și parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța pe care România o acordă Republicii Moldova, reflectată în sprijinul constant din partea țării noastre pentru Chișinău în cadrul relațiilor bilaterale de parteneriat.

În context, președintele României a subliniat că este esențial pentru Republica Moldova să continue parcursul european și să valorifice potențialul beneficiilor derivate din raporturile cu Uniunea Europeană. Totodată, a reliefat că este necesar ca Republica Moldova să dovedească hotărâre în respectarea angajamentelor europene asumate și să continue eforturile de consolidare a instituțiilor naționale pentru a dobândi mai multă predictibilitate și credibilitate în plan european.

La rândul său, ministrul Anatolie Şalaru a semnalat eforturile naționale întreprinse în direcția europeană și a exprimat încrederea privind continuarea acestui parcurs de importanță strategică pentru Republica Moldova.

De asemenea, ministrul moldovean a adresat mulțumiri pentru sprijinul constant și substanțial al României pentru Republica Moldova în derularea relațiilor bilaterale, precum și în context european.

În cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis și ministrul Anatolie Şalaru au avut și un schimb de opinii privind evoluția situației de securitate din regiune. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.