Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Medic psihiatru trimis în judecată

București: Medic psihiatru trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 retete146102 – 06092016 –  Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, cu menținerea măsurii preventive a controlului judiciar, a inculpatei Bandrabur Diana Lilia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (115 acte materiale), complicitate la înşelăciune în formă continuată (115 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (115 acte materiale) şi complicitate la uz de fals în formă continuată (115 de acte materiale).

În perioada 2008 – 2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia. Ulterior emiterii de medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor și înregistrând, astfel, creşteri ale  încasărilor din vânzări.

Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 lei și au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe rețetă.

Pentru acoperirea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunilor s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale inculpatei, precum şi luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două imobile situate în municipiul Constanţa. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Constanţa. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.