Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Noi norme de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare

București: Noi norme de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare

DISTRIBUIȚI

teren-agricol146575 – 28092016 – Guvernul a modificat normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004, având în vedere faptul că aceasta a fost amendată prin modificări și completări legislative succesive.

Normele metodologice de aplicare a acestei legi,  prevăd posibilitatea organizațiilor de îmbunătățiri funciare (OIF) de a formula cereri de transmitere fără plată a dreptului de proprietate asupra infrastructurii secundare de irigații aparținând domeniului privat al statului, în condițiile stabilite prin actul primar.

În acest sens, se instituie prevederi referitoare și la faptul că, infrastructura de îmbunătățiri funciare aparținând domeniului privat al unităților administrativ teritoriale se poate transmite la cerere în proprietatea organizațiilor sau federațiilor.

De asemenea, se reglementează transmiterea dreptului de folosință asupra terenului aferent infrastructurii secundare de irigații aparținând domeniului privat al statului, inclusiv asupra zonelor de protecție ale acestei infrastructuri. În textul normelor metodologice se dispune faptul că, tariful de livrare a apei pentru irigații cuprinde costul apei și costul de transport al apei, fiind incluse cheltuielile cu energia electrică și termică, renunțându-se la aplicarea tarifului anual.

În ceea ce privește procedura dizolvării organizațiilor de îmbunătățiri funciare, prin normele metodologice, se prevede destinația bunurilor obținute de organizațiile de îmbunătățiri funciare în temeiul Legii îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.