Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Raețchi: PNL a depus acum doi ani un proiect de lege...

București: Raețchi: PNL a depus acum doi ani un proiect de lege pentru simplificarea ridicării imunității parlamentare

DISTRIBUIȚI

 ovidiu-raetchi1146480 – 23092016 – Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a afirmat că PNL a depus o propunere legislativă ”încă din 2014”, ţinută la sertar de majoritatea parlamentară, prin care procedurile de ridicare a imunităţii sunt simplificate substanţial.

“În urmă cu mai bine de doi ani, PNL a depus o iniţiativă legislativă prin care procedurile de ridicare a imunităţii erau simplificate, una din prevederile principale fiind aceea că votul parlamentarilor urma să se desfăşoare electronic, deschis, cu înregistrarea numelor celor care votează și a modului în care votează. Din motive politice şi care ţin de majoritatea parlamentară dirijată de PSD, această iniţiativă legislativă a rămas la sertar şi doar la stadiul de proiect. De asemenea, proiectul prevede ca votul pe o cerere a justiţiei de ridicare de imunitate să se dea în 48 de ore. În plus, prin această iniţiativă, parlamentarii nu ar urma să se mai pronunţe în legătură cu temeinicia probelor şi oportunitatea arestării.”

Parlamentarul liberal a adăugat că adoptarea proiectului ar conduce la recredibilizarea Legislativului: “Anchetele justiţiei nu trebuie să mai fie îngreunate de Parlament, parlamentarii nu se mai pot substitui procurorilor şi judecătorilor. În plus, adoptarea acestui proiect ar reprezenta debutul unui proces de recredibilizare a Parlamentului şi i-ar responsabiliza pe aleşi, care nu s-ar mai ascunde în spatele unui vot secret. Respingerea ridicării imunităţii senatorului Gabriel Oprea reprezintă doar cel mai recent eveniment dintr-un lung şir de acţiuni nedrepte şi imorale ale Parlamentului si care trebuie să se încheie”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.