Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România, invitată la Jocurile Invictus 2017

București: România, invitată la Jocurile Invictus 2017

DISTRIBUIȚI

jocurile-invictus 146261 – 14092016 – Ca urmare a dialogului purtat la nivelul ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, respectiv al şefului Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, cu omologii canadieni, România a primit oficial invitaţia guvernului de la Ottawa de a participa cu o echipă de sportivi paralimpici, militari răniţi, veterani ai teatrelor de operaţii, la ediţia 2017 a Jocurilor Invictus.

Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat, astfel, demersurile de confirmare a participării şi înscriere a echipei României la ”Invictus 2017” şi va desfăşura, în perioada următoare, prin Secţia Paralimpică a Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua” Bucureşti, procedurile pentru selecţia componenţilor echipei de sportivi şi definitivarea strategiei de pregătire şi antrenament.

Jocurile Invictus sunt organizate de fundaţia cu acelaşi nume, patronată de prinţul Harry al Marii Britanii, în scopul de a creşte gradul de informare a publicului larg cu privire la problematica veteranilor răniţi în teatrele de operaţii şi de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea acestora.

Prima ediţie a jocurilor, care a avut loc la Londra, în anul 2014, a fost urmată de Invictus 2016, organizată de Statele Unite ale Americii la Orlando, Florida.

Ediţia 2017 a jocurilor se va desfăşura în perioada 24 – 30 septembrie la Toronto, Canada şi va reuni aproape 600 de sportivi, care se vor întrece în cadrul a 12 discipline sportive. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.