Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se vinde Antena 3

București: Se vinde Antena 3

DISTRIBUIȚI

antena-3146512 – 26092016 –  Interesat de achiziționarea Antena 3 se pare că este un grup de investitori străini reprezentat de Stylianos Syrmoglou, CEO de-a lungul timpului a mai multor trusturi de presă din Grecia și nu numai, conectat foarte bine și

la industria de televiziune din SUA. Nu doar Antena 3 e în vizorul grupului de investitori, ci și Kanal D, dar negocierile se poartă doar cu Antena 3, scrie stiripesurse.ro.

Discuțiile dintre jurnalistul grec și reprezentanții Antena Group deja au început de aproximativ o lună. Syrmoglou a avut întrevederi cu Camelia Voiculescu și Sorin Alexandrescu, acesta din urmă fost CEO al Antena Group, dar retras, oficial, după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare, sentință ce nu e definitivă, dar rămas, în continuare, între oamenii care iau decizii. Din informațiile noastre, grupul de investitori străini așteaptă un răspuns la propunerile făcute trustului român de presă chiar de la fondatorul antenelor Dan Voiculescu, în ciuda faptului că în prezent acesta se află în penitenciar.

Propunerile făcute grupului media din care face parte și Antena 3 se referă fie la colaborarea cu întreg trustul, fie la achiziționarea postului Antena3 în sine, care trece în prezent printr-o situație financiară extrem de dificilă. Informațiile de până acum sunt acelea că stația TV se îndreaptă rapid spre insolvență, iar o astfel de propunere pare să fie o oportunitate , cum ar spune englezul once in a life time, să iasă din impasul actual. Din cauza problemelor financiare cauzate, printre altele, și mutării forțate a sediului, anul acesta, Antena 3 a redus salariile și a concediat angajați iar în acest moment se pare că vor urma noi tăieri de salarii chiar de luna următoare.

Din informațiile noastre, se pare că Stylianos Syrmoglou, cel care poartă negocierile la București, ar avea mai mulți ași în mânecă. Dacă Dan Voiculescu va refuza oferta acestuia, sursele noastre spun că jurnalistul grec va face o ofertă similiară grupului turcesc DOGAN direct la Istanbul, pentru preluarea postului KANAL D. Ceea ce se știa de ceva vreme în mediile bine informate de la noi este că personajul acesta cheie a mai purtat negocieri și cu grupul CME, din care face parte postul PRO TV. Proiectul de televiziune propus de grupul de investitori străini ar veni cu un suflu nou pe piața de profil, propunând un alt gen de mentalitate jurnalistică după cum reiese din articolele ziaristului grec postate pe profilul său de Facebook. O scurtă privire peste acestea și vedem un atac frontal la modul în care se face televiziune la ora aceasta în România.

În timp, Stylianos Syrmoglou a criticat mai toată media românească: de la Pro TV la Antena 3, România TV și TVR, profesorul Syrmoglou demascând fără ocolișuri comploturile între proprietarii de trusturi media și politicieni. Dar, ne punem o întrebare legitimă. De ce se zbate un jurnalist cu aproape 30 de ani de experiență, mare parte în poziții de management ale unor trusturi de presă din Grecia, Cipru, Anglia și Suedia, să intre pe piața românească de profil? Răspunsul pe care l-am aflat din sursele noastre este că grupul de investitori străini vine cu un proiect TV inedit, balcanic. Vorbim de o rețea cu studiouri interconectate la Sofia, Belgrad, Istanbul și București. Ceea ce nu sună deloc rău, ba din contră, pentru o piață TV cum este cea românească bulversată financiar și făcută franjuri de războaiele politice.

Sursele noastre au promis, în următoarea perioadă, un interviu amplu cu profesorul Stylianos Syrmoglou, care, deocamdată, rămâne inabordabil. Jurnalistul grec este un cunoscător al media din România, prospectând piața de la noi în ultimii 3 ani. Are conexiuni cu politicieni români, dar și cu Patriarhul Daniel, după cum cu ușurință se poate vedea de pe profilul on line. Este printre altele fondatorul Alpha TV de la Atena, cumpărat ulterior de nemții de la RTL. Predă Relații Internaționale la Universitățile din Londra și Washington. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.