Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici

București: Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici

DISTRIBUIȚI

icpe 146243 – 13092016 – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a organizat recent a III-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici. Sesiunea a fost deschisa de directorul general al ICPE-CA, prof.dr. Wilhelm Kappel, care a vorbit despre importanta revenirii tinerilor in tara, in cadrul institutelor de cercetare-dezvoltare, argumentand ca dotarea acestora este comparabila cu cea din strainatate, oferind reale posibilitati pentru performanta stiintifica.

Lucrarile prezentate au atins aspecte precum procedura de recuperare pentru membrul superior, monitorizarea membrului inferior dupa proceduri chirurgicale, metode de diagnosticare a maladiilor neurologice prin analiza parametrilor dinamici ai sistemului locomotor, procedura anticancer bazata pe magnetosomi si hipertermie, studiu asupra miscarii globului ocular cu aplicatii in microactionarile neconventionale.

La sesiunea de comunicari au participat reprezentanti ai mediului stiintific, diplomatic, ai societatii civile, lucrarile sustinute fiind bine apreciate si tinerii incurajati sa persevereze in cercetarile demarate prin Centrul de Initiere in Cercetarea Stiintifica a Tinerilor Olimpici Alexandru Proca din cadrul ICPE-CA. –  PROMPT MEDIA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.