Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu, furios, înțelege ce vrea și amenință

București: Tăriceanu, furios, înțelege ce vrea și amenință

DISTRIBUIȚI

Calin Popescu-Tariceanu146615 – 30092016 –  Co-presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca declaratia sefului statului de joi, referitoare la Dacian Ciolos, reprezinta ”un atac direct, brutal si imediat la democratie”. El l-a amenintat voalat pe presedinte cu suspendarea din functie.

”Doresc sa subliniez ca declaratia presedintelui Romaniei este un atac direct, brutal si imediat la democratie. Este limpede ca domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman si a libertatilor castigate la Revolutie. Ii atrag atentia domnului presedinte, cu tot respectul datorat functiei sale, ca isi asuma o grea responsabilitate si consecintele care decurg de aici acum, cand, intr-un total dispret fata de Constitutie, s-a angajat deschis intr-o campanie electorala partizana”, afirma Tariceanu, intr-un comunicat de presa.

El aminteste ca a propus partidelor si presedintelui Romaniei un acord politic, prin care fiecare urma sa se oblige sa respecte verdictul urnelor din 11 decembrie.

”Vinerea trecuta, am propus, in numele ALDE, partidelor si presedintelui Romaniei un acord politic, prin care fiecare urma sa se oblige sa respecte verdictul urnelor din 11 decembrie. Am facut o referire expresa la faptul ca presedintele Romaniei are obligatia constitutionala sa numeasca drept candidat la functia de prim-ministru persoana aleasa de partidul majoritar sau de coalitia majoritara formata in viitorul Parlament. Presedintele Iohannis a etichetat propunerea mea drept ‘obraznicie politica’. Pana azi, am evitat sa dau o replica, pentru ca n-am stiut daca e doar o exprimare nefericita sau o stare de nervozitate, de moment, a presedintelui”, a adaugat Tariceanu.

El a subliniat ca, dupa declaratia sefului statului, a inteles ca ”indiferent de ce vor vota romanii pe 11 decembrie, presedintele il va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL,Dacian Ciolos”.

După cum se știe, presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca premierul Dacian Ciolos va trebui sa raspunda, in perioada urmatoare, daca ramane independent sau daca isi declara simpatia ori adeziunea pentru un partid politic. De asemenea, el a anuntat ca, dupa alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza in functia de premier o persoana independenta politic. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.