Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Transportatorii s-au mai liniștit puțin

București: Transportatorii s-au mai liniștit puțin

DISTRIBUIȚI

transportatorii146322 – 16092016 – Ca urmare a discuțiilor avute ieri la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cu reprezentanți ai patronatelor din domeniul transporturilor s-a stabilit că elementele care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referință pentru poliţele RCA, conform OUG emisă de Guvern, sunt frecvența și dauna medie, ținând cont și de daunele întâmplate și neavizate precum și de trendul acestora, conform datelor statistice publicate la nivel de piață (raportul Milliman), actualizate la 30 iunie 2016, încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziție, taxe etc., de maxim 25% și încărcarea pentru aplicarea sistemului bonus/malus.

De exemplu, precizează UNTRR, se estimează un tarif țintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0. Acest tarif țintă nu include încărcări pentru profit și marja comercială.

În grupurile de lucru vor fi cooptați și reprezentanți ai asociațiilor patronale din transporturi. La întâlnire au participat reprezentanți ai UNTRR, APTE 2002, FORT, Apulum și ASF.

Asiguratorii precizează însă că tarifele stabilete vor putea fi aplicate din noiembrie a.c., nu din octombrie așa cum s-a stabilit inițial. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.