Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Urmează ”Marțea SANITAS”

București: Urmează ”Marțea SANITAS”

DISTRIBUIȚI

sanitas 146342 – 16092016 – Sindicaliștii de la SANITAS au anunțat că vor intra în grevă generală, pe 31 octombrie, după ce, în urma negocierilor cu autorităţile, nu s-a ajuns la o înțelegere pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale.  Astfel, marea nemulțumire a sindicaliștilor este legată de inechitățile din lege referitoare la salariile personalului TESA și a celor din asistență socială care nu au crescut o dată cu cele ale celorlalți.

Prim-vicepreşedintele Sanitas, Marius Sepi, a declarat, potrivit România Liberă, că încă există disponibilitatea pentru dialog în vederea rezolvării crizei din sistem.

”Am propus Consiliului Naţional şi s-a votat anumite termene revedicative – începând de astăzi se strâng semnături pentru declanşarea grevei. După 20 septembrie, în fiecare marţi va fi Marţea Sanitas, vom picheta pe rând Ministerul Muncii, Finanţe, Sănătate şi a patra zi de marţi vom picheta Parlamentul, pentru că solicităm susţinerea lor pentru a accepta amendamentele depuse de Federaţia Sanitas la OUG 20/2016 şi la OUG 43/2016. În data de 12 octombrie grevă japoneză, cu purtare de banderole; în 19 octombrie, între orele 8.00 şi 10.00 grevă de avertisment cu întreruperea activităţii, iar în data de 31 octombrie grevă generală” – a declarat pentru RL liderul sindical Marius Sepi.

Nemulțumirile sindicaliștilor vin după ce revendicările lor nu au fost rezolvate în urma discuțiilor care au avut deja loc la masa negocierilor împreună cu reprezentanții Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe. Sindicatul SANITAS este cel mai mare sindicat din sistemul sanitar, care are peste 110.000 de membri la nivel național.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu declarat după întâlnirea cu Sanitas că prioritate în ceea ce priveşte salariile vor avea categoriile sociale care nu au beneficiat de ordonanţele 20 şi 43 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, reafirmă faptul că sunt în continuare deschiși dialogului cu reprezentații Federației Sanitas în vederea găsirii unor soluții pentru problemele semnalate de sindicate, și că își vor respecta promisiunile asumate în dialogul cu Federația Sanitas. Cei doi miniștri au participat astăzi la Consiliul Național al Federației Sanitas, unde au dat asigurări că principala prioritate este găsirea unor soluții de remunerare și pentru categoriile profesionale din sistemul sanitar care nu au fost vizate direct de OUG 20/2016, respectiv OUG 43/2016.

În același timp, cei doi miniștri au explicat că rezolvarea problemelor din sistemul de salarizare nu este posibilă decât prin aprobarea unei Legi unitare de salarizare, document la care Ministerul Muncii deja lucrează cu toți partenerii sociali.

Ministrul Muncii și ministrul Sănătății mizează în continuare pe cooperarea partenerilor de dialog social, atât în procesul de explorare a posibilelor soluții, cât și în asigurarea stabilității sistemului sanitar. – PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.