Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

București: Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice

DISTRIBUIȚI

sange-celule-stem 146344 – 16092016 – Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) organizează sâmbătă 17 septembrie Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice.

Copii și părinți au dat startul campaniei “Donează o șansă la viață!” și s-au înscris în competiție pentru mișcare și sănătate. Ziua mondială a donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice este sărbătorită în întreaga lume de peste 50 de Registre Cu acestă ocazie, ministrul sănătății, domnul Vlad Voiculescu și ambasadorii Registrului vor transmite mesaje de mulțumire donatorilor voluntari din lumea întreagă care au salvat mii de vieți precum și tuturor celor care doresc să devină donatori voluntari.

”Găsirea unui frate/soră de sânge care să fie perechea unui pacient care are nevoie de transplant de celule stem hematopoietice este ca găsirea unui ac în carul cu fân. Cei diagnosticați cu o boală gravă de sânge au nevoie de un transplant de celule stem, cât mai curând posibil. Până în prezent 112 români care sufereau de boli grave de sânge au fost transplantați cu celule stem hematopoietice de la donatori voluntari neînrudiți, în centrele de transplant medular din București, Timișoara și Târgu Mureș. Alti zeci de bolnavi așteaptă ca un donator să fie perechea lui și să-i dea a o nouă șansă la viață. Pentru jumătate din pacienții români nu există donator pereche niciunde în lume. Găsirea unui donator pereche este o cursă contracronometru, iar șansa lor de a găsi un donator este construirea Registrului cu donatorii voluntari înscriși în România. Mulțumim celor care au donat și-au dat viață mai departe!” a spus dr. Aurora Dragomirișteanu, directorul RNDVCSH. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.