Acasă Sud-Est Buzau Buzău:  ”Închisoarea tăcerii” – memorial al victimelor comunismului

Buzău:  ”Închisoarea tăcerii” – memorial al victimelor comunismului

DISTRIBUIȚI

 SONY DSC146244 – 13092016 – Din motive de siguranţă, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a decis închiderea accesului în fosta închisoare de la Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure puncte ale represiunii în perioada comunistă, aflată în administrarea sa din 2007.

Clădirea în care a funcţionat fosta închisoare are o vechime de peste un secol şi prezintă semne vizibile de degradare. Prin urmare, fostul penitenciar, care până acum putea fi vizitat la cerere de către publicul interesat, îşi va închide porţile, urmând ca în viitor să fie demarate acţiuni pentru reconsolidarea clădirii şi anexelor. Această măsură va asigura atât evitarea unor eventuale incidente, precum şi facilitarea derulării lucrărilor de consolidare. În viitor, IICCMER îşi propune transformarea acestui fost spaţiu concentraţionar într-unul al reflecţiei asupra naturii criminale a comunismului. Până la finalizarea lucrărilor, persoanele interesate pot vizita turul virtual al închisorii disponibil la http://ramnicusarat.iiccr.ro.

Despre Memorialul ”Închisoarea tăcerii” Râmnicu Sărat şi Centrul educaţional privind comunismul din România – Închisoarea de la Râmnicu Sărat a funcţionat o perioadă ca punct de tranzit pentru deţinuţii politici, care erau transferaţi în alte centre de detenţie pentru executarea pedepsei. În ”închisoarea tăcerii” au ajuns o serie de reprezentanţi ai grupărilor politice, clerici, precum şi alţi indezirabili. Dintre cei mai cunoscuţi deţinuţi, amintim pe Ion Mihalache, Ilie Lazăr, Victor Rădulescu Pogoneanu, Corneliu Coposu. În iunie 2007, institutul a preluat în administrare fosta închisoare de la Râmnicu Sărat, demarând o serie de acţiuni menite să sensibilizeze factorii decizionali, să informeze publicul larg asupra capitalului memorial al acestui loc, dar şi să obţină soluţii practice privind restaurarea clădirii aflate într-un stadiu avansat de degradare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.