Acasă Sport Franța: Noi reguli pentru decernarea Balonului de Aur

Franța: Noi reguli pentru decernarea Balonului de Aur

DISTRIBUIȚI

balonul-de-aur146414 – 20092016 – France Football a anunțat noile reguli pentru decernarea următorului Balon de Aur, după încheierea colaborării cu FIFA. Prestigiosul trofeu va fi decernat în urma votului unor jurnaliști, aceștia urmând să aleagă dintr-o listă de 30 de jucători.

În urmă cu 6 ani, FIFA și France Football ajungeau la un acord, iar cel mai prestigios trofeu individual trecea într-o nouă eră. Balonul de Aur, distincție acordată pentru prima dată în 1956, a fost decernat timp de 6 ani sub egida forului internațional.

În urmă cu şase ani, FIFA, prezidată în acel moment de Joseph Blatter, a acceptat să plătească 15 milioane euro grupului Amaury, editorul L’Equipe şi France Football, pentru a beneficia de drepturile asupra Balonului de Aur.

FIFA a combinat trofeul publicației franceze cu cel pe care îl distribuia celui mai bun jucător în anul respectiv (distincție decernată prima dată în 1991) și astfel a apărut Balonul de Aur FIFA, premiu câștigat de doar doi jucători, Lionel Messi (4) și Cristiano Ronaldo (2).

După 6 ani, acordul dintre cele două părți s-a încheiat și, deși existau semne că se va ajunge la o noua înțelegere, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Drept urmare, France Football a anunțat noile reguli după care va acorda Balonul de Aur.

Spre deosebire de anii precedenți, nu va mai fi anunțată o listă cu 3 finaliști, ci doar una cu 30 de jucători din care mai mulți jurnaliști vor alege. Asta înseamnă că nu vor mai avea drept de vot căpitanii și antrenorii echipelor naționale. De asemenea câștigătorul va fi anunțat la finalul anului calendaristic, nu în startul lui, așa cum s-a întâmplat în ultimii 6 ani.

Rămâne de văzut care va fi următoare mișcare a celor de la FIFA. Oficialii forului internațional și-ar dori la rândul lor un premiu separat, dar nu au făcut încă un anunț oficial în această privință. – sursa: Digi24.ro –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.