Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Giurgiu: Proiectul gazoductului Giurgiu – Ruse a mai avansat puțin

Giurgiu: Proiectul gazoductului Giurgiu – Ruse a mai avansat puțin

DISTRIBUIȚI

 gazoduct-giurgiu-ruse146518 – 26092016 –  Proiectul gazoductului Giurgiu – Ruse a avansat pana la stadiul tragerii conductei principale a forajului executat pe sub Dunare, se arata intr-un comunicat al Transgaz. Potrivit acestuia, lucrarea de subtraversare a fost finalizat in dupa-amiaza zilei de duminica 25 septembrie 2016, fapt care inseamna conectarea sistemului de transport dintre Romania si Bulgaria.

Viceprim-ministrul Costin Borc a asistat la inceperea tragerii conductei principale a forajului executat pe sub Dunare. El a participat in calitate de invitat si directorul general al Socar Petroleum SA Hamza Karimov, companie cu care Transgaz are incheiat un memorandum de colaborare si schimb de experienta. Costin Borc a efectuat, sambata, o vizita de lucru la santierul interconectorului de gaze naturale Giurgiu- Russe, unde s-a intalnit cu reprezentantii companiilor implicate in proiect: Transgaz, Inspet si Habau.

Vizita viceprim-ministrului a continuat la Statia de Masurare a Gazelor Giurgiu, statie care permite circulatia gazelor in ambele sensuri, curgere bidirectionala care a fost dimensionata la un debit maxim de 1,5 miliarde mc/an in ambele sensuri.

Potrivit comunicatului Transgaz, din Statia de Masurare a Gazelor Giurgiu, gazele sunt transportate prin conducte DN 500mm, in lungime de 5,1 km pana de la grupul de robinete Comasca (Romania). Lungimea efectiva a subtraversarii este de 2,1 km de la grupul de robinete Comasca  pana la grupul similar de la Marten (Bulgaria). Este cea mai mare lucrare de acest gen din Romania si Europa pana la acest moment, o lucrare de pionierat.  –  PROMPT MEDIA

foto:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.