Acasă Economie Ilfov: Curtea de Conturi: Cheltuieli dubioase la Primăria Snagov

Ilfov: Curtea de Conturi: Cheltuieli dubioase la Primăria Snagov

DISTRIBUIȚI

protocol-snagovPrimarul neagă acuzațiile – 146462 – 22092016 – Cea mai scumpă ciorbă de văcuță din România a fost plătită, din bani publici, de către primarul pesedist din Snagov, Marian Oancea. Bineînțeles, plata ciorbițelor, a mușchiulețului de porc și a pulpelor de pui cu sos pesto nu a fost făcută legal. Nota de plată a fost de 215.506 lei!

Primarul Marian Oancea a încercat zadarnic să justifice plățile, cu două contracte de ”achiziții de servicii de restaurant și de servire a mâncării”, cât timp acestea erau nedatate și neînregistrate – inspectorii Curții de Conturi nici nu au vrut să audă!

Acum, administrația lui Marian Oancea trebuie să deconteze grandomania de oferire de mese îmbelșugate, pentru zeci de persoane (dacă acestea or fi avut loc cu adevărat, rămâne să vadă procurorii), fără să respecte nici măcar o literă din prevederile legii și fără ca protocolul să fi fost aprobat de Consiliul local.

Meniurile lui Oancea din Snagov, ilegale

Vă prezentăm, în continuare, câteva exemple de meniuri decontate de primarul Oancea, pe cheltuieli de protocol, fără respectarea bugetului și fără vreo urmă de aprobare a Consiliului Local: prânz 80 persoane, 29.12.2012 – meniu: gulaș, mix grill-cârnați, ceafă, mici, cartofi prăjiți, salată murături, tiramisu, răcoritoare; cină în Sala Cristal, 06.10.2012 – rneniu: aperitiv tradiţional. ceafă de porc la grătar, cartofi la cuptor cu rozmarin, salată, apă, sucuri – 35.342 lei: ospăț 25.06.2014, cu o valoare de 14.990 lei – organizare eveniment 25.06.2014 reprezentând masă prânz (meniu: ciorbă de văcută, mușchi de port la cuptor, sărmăluţe de post, pulpe de

porc la tavă. desert etc.). Meniurile și multe alte cheltuieli dubioase din Primăria lui Marian Oancea au fost considerate nelegale.

”Turul României” cu maşina Primăriei

 Pentru a înțelege dimensiunea risipei banului public este suficient să remarcăm consumul ”nesimțit” de carburanți ale unor utilaje și echipamente ce servesc Serviciul Public de Gospodărie Comunală. Stau mărturie deconturile pentru o motocoasă ori o drujbă – consumuri lunare de peste 500 de litri!

Recordul îl bate autoturismul Primăriei, marca Nubira, care a avut un consum, în anul 2013, de 5.200 de litri de benzină, rezultând un consum mediu lunar de 433,3 litri. Dacă luăm în calcul un consum mediu de 8 litri la suta de kilometri, rezultă că mașina lui Oancea ar fi circulat 5.400 de km/lună aproape dublu cât lungimea granițelor României (3.150 km).

Tot Primăria și-a bătut joc de banii publici şi pentru repararea unor autoturisme. Astfel, service-urilor Elegance Service SRL şi Mancom SRL le-au fost decontate piese de 125.000 de lei pentru reparaţii la trei autoturisme Dacia Logan (mai mult decât costau practic, trei autoturime noi). Mai grav este că respectivele maşini nici nu ar fi aparţinut Primăriei Snagov, ci unor persoane fizice, iar toate deconturile s-au făcut fără documente justificative. Ce spuneți, domnule Oancea?

În aceeași notă de bătaie de joc, fără documente justificative, Primăria Snagov a decontat unor firme materiale de construcţii, fără situaţii de lucrări, devize sau procese verbale de recepţie etc). Astfel, tot în 2013, Primăria a decontat firmei Mirton Investment SRL facturi în valoare de peste 60.000 de lei pentru obiectivul Baza sportivă Snagov, Şcoala Gimnazială şi căminul cultural din Tâncăbeşti. Auditorii Curţii de Conturi au constatat că cele mai multe reparaţii s-au făcut fictiv și că materialele de construcţii plătite de primărie au fost, cel mai probabil, deturante.

Primarul Marian Oancea a declarat că a contestat în instanță ”anumite constatări” din raportul Curții de Conturi. El a mai declarat presei că nu l-a căutat, încă, nimeni de la Parchet. – sursa: Cetateanul.net  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.