Acasă Politic Iran: Coopreare româno – iraniană în domeniul Mediului

Iran: Coopreare româno – iraniană în domeniul Mediului

DISTRIBUIȚI

 cristiana-pasca-palmer146343 – 16092016 – Ministrul mediului Cristiana Pașca Palmer conduce în perioada 16 – 18 septembrie, în Iran (Teheran), delegația Romaniei pentru semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România și Departamentul Mediului din Republica Islamică Iran, privind cooperarea în domeniul mediului.

Încheierea Memorandumului, care va fi primul astfel de document din domeniul protecției mediului semnat vreodată între cele două state, se înscrie în dorința celor două țări de a promova și întări cooperarea pe termen lung în domeniul protecției mediului și conservarea naturii.

Documentul cuprinde principalele domenii de cooperare între cele două state și va contribui la consolidarea relațiilor bilaterale prin dezvoltarea unor proiecte de interes comun în ambele țări.

Cooperarea dintre cele două țări se va face, conform Memorandumului de Înțelegere, prin organizarea de programe, workshop-uri, seminarii de specialitate, studii și proiecte comune pe teme de interes major precum schimbările climatice și încălzirea globală, poluarea apei, solului și aerului, managementul durabil al pădurilor, îmbunătățirea vitalității și sănătății pădurilor și zonelor umede din ariile protejate, economia verde și economia circulară, precum și alte domenii de interes comun.

 În scopul coordonării activității în aplicarea prezentului memorandum, se va stabili un grup de lucru comun, care se va reuni anual sau ori de câte ori se va solicita. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.