Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Prahova: Dan Sultănescu, audiat la DNA

Prahova: Dan Sultănescu, audiat la DNA

DISTRIBUIȚI

DNA146139 – 08092016 –  Procurorii DNA au audiat mai multe persoane în noul dosar în care este urmărit penal Victor Ponta, în legătură cu vizita lui Tony Blair în România, în primăvara anului 2012. Pe lângă Ponta, Ghiţă şi Cosma, în faţa anchetatorilor a ajuns şi Dan Sultănescu, fost consilier al premierului, au precizat surse juridice pentru stiripesurse.ro.

Sultănescu, apropiat al lui Ponta, este directorul Fundaţiei Multimedia pentru Democraţie Locală, care a organizat venirea lui Blair în România. Sultănescu declara, în 2012, că banii pentru onorariul lui Ponta vin din ”fonduri proprii ale Fundaţiei şi donaţii”. ”Costurile pentru organizare sunt suportate de către Fundaţia Multimedia şi de Center for American Progres”, susţinea Sultănescu. Întrebat de unde mai exact vin aceşti bani cu care va fi plătit fostul premier britanic, Dan Sultănescu a declarat: ”Din fonduri proprii şi din donaţii”. Consultantul politic a refuzat, însă, să dea măcar o aproximare a onorariului pentru Tony Blair, motivând că fundaţia acestuia, ”Tony Blair Faith Foundation”, ar fi decis păstrarea confidenţialităţii asupra notei finale de plată.

După punerea sub urmărire penală a lui Victor Ponta, în mediul politic au apărut informaţii despre presupuse presiuni pune de procurori asupra martorilor din acest dosar. Aceste acuzaţii nu au fost însă probate, dar nici cei în cauză nu au acuzat public asemenea gesturi ale anchetatorilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.