Acasă Cultura/Media Rep. Moldova: ”Noi suntem români” a răsunat la Cahul de Ziua Limbii...

Rep. Moldova: ”Noi suntem români” a răsunat la Cahul de Ziua Limbii Române

DISTRIBUIȚI

 Cahul146029 – 01092016 –  Peste 2.000 de oameni au sărbătorit pe 31 august Ziua Limbii Române la Cahul. În Piața Horelor din localitate au cântat pe rând artiști de pe ambele maluri ale Prutului.

Programul sărbătorii a fost deschis de Corul ”Voci transilvane” din Cluj-Napoca, urmat de un recitat al Vetei Biriș. O horă imensă a fost încinsă în fața scenei de pe care au răsunat cântecele populare și patriotice ”Hai să-ntindem hora mare”, ”Doamne, ocrotește-i pe români” sau ”Noi suntem români”.

Chiar dacă recitalul programat la Ismail pentru ziua de 31 august a fost anulat din cauza refuzului autorităților ucrainene de a-și da acordul pentru desfășurarea manifestației în Palatul de Cultură, Veta Biriș a încântat cahulenii prezenți în număr mare la evenimentul din centrul orașului.

Tinerii au fost atrași în mod special de concertul Alexandrei Ungureanu și al trupei DaDa și au fredonat împreună cu artiștii melodiile acestora.

La eveniment a vorbit și primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, care a precizat că simțirea românească este întotdeauna mai puternică în Sudul Basarabiei și care a mulțumit instituțiilor din România care sprijină organizarea unor astfel de acțiuni culturale la Cahul.

Evenimentul a fost organizat de Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Primăria orașului Cahul, Consulatul General al României la Cahul și cu sprijinul Casei de Cultură a Studenților din Galați. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.