Acasă Externe Agenda Europeana Strasbourg: Victor Boştinaru: ”Stabilitatea şi securitatea Tunisiei sunt fundamentale pentru Europa” 

Strasbourg: Victor Boştinaru: ”Stabilitatea şi securitatea Tunisiei sunt fundamentale pentru Europa” 

DISTRIBUIȚI

146312 – 15092016 – Eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, vicepreşedintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, a reafirmat faptul că stabilitatea şi securitatea Tunisiei sunt fundamentale atât pentru întreaga regiune, cât şi pentru Europa. Declaraţia eurodeputatului român a avut loc în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, în contextul dezbaterii raportului eurodeputatului Fabio Massimo Castaldo privind relaţiile Uniunii Europene cu Tunisia în actualul context regional, în prezenţa Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini.

Boştinaru: ”Vreau să subliniez evoluţia echilibrată din Tunisia, aşa cum este menţionată în raportul eurodeputatului Castaldo. Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a susţine această nouă democraţie. Stabilitatea şi securitatea Tunisiei sunt extrem de importante pentru stabilitatea şi securitatea regiunii şi fundamentale pentru Europa. Din acest motiv Tunisia a fost ţinta Daesh şi din acelaşi motiv trebuie să fim şi mai aproape în a susţine Tunisia. Această ţară a avut de suferit consecinţe masive în industria turismului şi a trebuit să folosească resurse considerabile din economia sa fragilă pentru securitate şi scopuri militare dar şi pentru a face faţă crizei refugiaţilor din Libia. Nu este singurul motiv pentru actuala situaţie economico-socială, dar cu siguranţă a contribuit la aceasta. Mă bucură faptul că acest parlament a jucat un rol activ în ceea ce priveşte uleiul de măsline şi asistenţa macro-economică. Sigur, avem dreptul să cerem reforme, dar trebuie să oferim acestei ţări şi noului său guvern de unitate naţională, tot sprijinul şi instrumentele necesare, inclusiv în lupta împotriva terorismului.” ”Însă, chiar acum când discutăm, active care i-au aparţinut lui Ben Ali încă se află în bănci din statele membre. Haideţi să trimitem înapoi activele acestui dictator către deţinătorul de drept, poporul tunisian” a conchis Boştinaru.     – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.