Acasă Externe SUA: Lazăr Comănescu s-a întâlnit cu omologii din Cuba și Africa de...

SUA: Lazăr Comănescu s-a întâlnit cu omologii din Cuba și Africa de Sud

DISTRIBUIȚI

comanescu-protocol-africa-de-sud146455 – 22092016 – În continuarea contactelor bilaterale din marja Adunării Generale a ONU, ministrul Afacerilor Externe Lazăr Comănescu a avut, la 21 septembrie 2016, întâlniri cu omologii săi cubanez şi sud-african, cu ministrul de stat indian pentru afaceri externe şi cu Secretarul general al Organizaţiei Cooperării Islamice.

Cu ministrul Relațiilor Externe al Cubei, Eduardo Rodríguez Parrilla, s-a discutat în principal asupra perspectivei revigorării relaţiei bilaterale, cele două părţi exprimându-și dorinţa de a dinamiza atât dialogul politic, cât și pe cel sectorial. În context, demnitarul român a avansat propunerea de încheiere a unui nou Acord de cooperare economică între cele două țări.

Discuţiile cu ministrul Relaţiilor Internaţionale şi Cooperării al Republicii Africa de Sud, Maite Nkoana-Mashabane, au vizat aprofundarea dialogului politic şi sectorial între cele două state, cu accent pe domeniile economic, cultural și cooperarea pentru combaterea migraţiei, precum și cooperarea în cadrul ONU. La finalul întâlnirii, cei doi demnitari au semnat Protocolul privind stabilirea de consultări între Guvernul României şi Guvernul Republicii Africa de Sud.

În cadrul întâlnirii cu ministrul de Stat pentru afaceri externe al Indiei, Shri M. J. Akbar, a fost subliniată dorința ambelor părți de consolidare a parteneriatului extins, mai ales prin intensificarea relațiilor politice și amplificarea schimburilor comerciale și cooperării economice. În acest sens, a fost evidențiată importanța implicării camerelor de comerț din cele două țări și facilitarea contactelor directe între oamenii de afaceri români și indieni. Ministrul român a subliniat totodată potenţialul de cooperare în domenii precum educaţia şi IT în care tinerii din ambele țări excelează.

În întrevederea cu secretarul general al Organizației Cooperării Islamice, Iyad Ameen Madani, a fost evidenţiată necesitatea intensificării eforturilor comunităţii internaţionale de combatere a terorismului şi extremismului religios, de prezervare a toleranţei şi dialogului intercultural ca modalitate de acţiune pe termen lung în acest demers. S-a convenit asupra intensificării cooperării dintre România şi OCI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.