Acasă Stiință SUA: Microsoft anunță că învinge cancerul

SUA: Microsoft anunță că învinge cancerul

DISTRIBUIȚI

– 146429 – 21092016 – Microsoft va folosi supercomputere care să ”spargă codul” celulelor bolnave pentru a putea fi ”reprogramate” și a fi din nou sănătoase, scrie Curierul Național. Compania americană este convinsă că va ”rezolva problema cancerului” în următorul deceniu cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră. Anunţul a fost făcut oficial de Chris Bishop, şeful laboratorului de cercetări al Microsoft.adnEchipa de cercetare lucrează deja la crearea unui computer făcut din celule ADN care să fie implantate în celulele vii, iar în cazul în care vor detecta pericolul apariţiei celulelor canceroase, aceste computere să dea un soi de ”restart de sistem” pentru a preveni apariţia diverselor tipuri de cancer.

Chris Bishop afirmă că este ”foarte normal pentru Microsoft, cu experienţa sa, să privească problema cancerului ca una computaţională”. ”Nu este doar o analogie, există o legătură matematică temeinică”.

Andrew Philips, şeful grupului de cercetători înfiinţat cu acest scop de Microsoft, a afirmat că, din punct de vedere tehnic, în 5 – 10 ani putem crea un sistem molecular inteligent care să detecteze cancerul, deci nu vorbim de ceva ipotetic care depinde de evoluţia altor tehnologii. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.