Acasă Nord-Est Suceava Suceava: Contrabandişti ucraineni, opriţi cu focuri de armă

Suceava: Contrabandişti ucraineni, opriţi cu focuri de armă

DISTRIBUIȚI

tigari-contrabanda146606 – 29092016 – Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat șase cetățeni ucraineni care încercau să introducă ilegal peste frontiera verde 4.800 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Pentru reținerea celor în cauză, care nu s-au supus somațiilor inițiale, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical. Alte 2.000 pachete de ţigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, au fost depistate abandonate la frontiera verde.

La 28 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. În jurul orei 5.40, aceștia au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniței cu Ucraina, pe direcția localității Mușenița, un grup de persoane care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase. Imediat polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Drept urmare, polițiștii de frontieră au folosit, conform prevederilor legale, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical. Astfel, polițiștii de frontieră au reținut patru persoane de sex masculin, cetățeni ucraineni, unul în vârstă de 18 ani şi trei de 17 ani. Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea zonei si au depistat un autoturism marca Mitsubishi Shogun înmatriculat în Marea Britanie şi mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de 41.650 lei, au fost confiscate, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de aproximativ 5.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului. Celor patru ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea, față de persoanele în cauză s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Joi dimineața, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus în cooperare cu cei din cadrul S.P.F. Siret, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.Astfel, în jurul orei 01.40, lucrătorii noștri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, pe direcția localității Frătăuții Noi, două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând colete voluminoase. La faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la reținerea celor două persoane, o femeie în vârstă de 26 de ani şi un tânăr de 19 ani, ambii cetățeni ucraineni.

În zona respectivă au fost descoperit două colete, care conțineau cantitatea de 1.300 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigări în valoare de 13.100 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi ucraineni sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, în urma misiunilor desfășurate la frontiera de stat pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au descoperit și confiscat 2.000 pachete cu ţigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 20.000 lei. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.