Acasă Uncategorized Vrancea: Polițistul și pădurarul, frați când vine vorba de infracțiuni

Vrancea: Polițistul și pădurarul, frați când vine vorba de infracțiuni

DISTRIBUIȚI

arestat146240 – 13092016 –  La 12 septembrie, ofiţeri de poliţie judiciară ai DGA Vrancea, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au pus în executare 18 mandate de aducere şi au efectuat trei percheziţii domiciliare la sediul unui post de poliţie al IPJ Vrancea şi la locuinţele a două persoane. În dosarul respectiv se efectuează cercetări față de șeful postului de poliție sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

În fapt, în perioada ianuarie – august 2016, polițistul a primit în mod repetat de la un pădurar, prin intermediul altuia, diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparţinând ocolului silvic pădurarul era paznic, pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite. De asemenea, la 13 iulie a.c., polițistul, deși știa că pădurarul a produs un accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată, nu a dispus măsuri potrivit atribuţiilor de serviciu şi l-a ajutat pe făptuitor să ascundă urmele infracţiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus faţă de polițist punerea în mişcare a acţiunii penale şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.