Acasă Sud-Est Braila Brăila: Percheziții la cămătari

Brăila: Percheziții la cămătari

DISTRIBUIȚI

perchezitii 147124 – 25102016 La 25 octombrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.), împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) efectuează nouă percheziții domiciliare pe raza județului Brăila pentru probarea activității infracționale a unui grup de persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, șantaj, spălarea banilor și evaziune fiscală în formă continuată. Tot astăzi vor fi puse în executare nouă mandate de aducere la audieri.

În fapt, în perioada 2004 – 2015, cele nouă persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat prin intermediul căruia acordau împrumuturi cu titlu de camătă, iar ulterior, șantajau beneficiarii acestora să returneze banii prin constrângerea obținerii drepturilor de proprietate a unor imobile. Totodată, veniturile astfel obținute nu au fost declarate în vederea impozitării, membrii grupului încercând să disimuleze proveniența ilicită a imobilelor. Până în prezent, a rezultat faptul că prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 600.000 euro.

Activitățile în cauză reprezintă o extindere a cercetărilor prin disjungere într-un dosar penal în care aceleași persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică, uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, în care ofițerii D.G.A. au fost delegați să efectueze acte de urmărire penală.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.