Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A fost lansată aplicația pentru dispozitive mobile LeulRomânesc

București: A fost lansată aplicația pentru dispozitive mobile LeulRomânesc

DISTRIBUIȚI

aplicatie147159 – 26102016  Banca Națională a României a lansat LeulRomânesc, o aplicație pentru dispozitive mobile, având ca scop o mai bună cunoaștere a bancnotelor și monedelor românești în rândul publicului prezent în mediul online.

În cadrul aplicației interactive, utilizatorii pot descoperi elementele de siguranță și design ale bancnotelor sau experimenta ce se întâmplă atunci când o bancnotă este înclinată, când este luminată din spate sau cum se prezintă în lumină ultraviolet. Monedele în circulație beneficiază de asemenea de un spațiu dedicat.

Utilizatorii de dispozitive mobile pot accesa totodată o pagină cu informații generale despre BNR și un joc interactiv ce oferă posibilitatea creării unei bancnote personalizate cu chipul jucătorului.

Un set cuprinzător de întrebări și răspunsuri oferă celor interesați detalii despre avantajele banilor din polimer comparativ cu cei din hârtie, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi și recomandări pentru situația în care sunt suspiciuni că o bancnotă ar fi falsă.

Aplicația este gratuită și se adresează publicului larg, utilizator de dispozitive mobile, persoanelor care lucrează frecvent cu numerar (comercianți, casieri etc.), precum și celor care interacționează pentru prima oară cu lei (turiști străini). Aplicația folosește cu succes funcțiile de bază ale telefoanelor și tabletelor moderne, permițând utilizatorilor să interacționeze cu bancnotele virtuale înclinând dispozitivul sau utilizând camera foto.

Aplicația LeulRomânesc este disponibilă în română și engleză, atât pe dispozitive Apple iOS, cât și Android.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.