Acasă Uncategorized București: Acțiunile de pregătire pentru implementarea proiectului DANUBIUS-RI, aprobate de Guvern

București: Acțiunile de pregătire pentru implementarea proiectului DANUBIUS-RI, aprobate de Guvern

DISTRIBUIȚI

dunarea-varsare-sf_-gheorghe-in-m_-neagra147021 – 20102016 – Activitățile și acțiunile necesare pentru pregătirea și demararea construcției componentelor românești ale proiectului DANUBIUS-RI, infrastructură pan-europeană care va facilita cercetarea, inovarea și schimbul de cunoaștere asupra sistemelor fluvii – mări, au fost aprobate de Executiv, printr-un memorandum, în ședința de ieri. Finanțarea etapelor de realizare a componetelor românești, respectiv Centrul de coordonare și cercetare aprofundată Delta Dunării (Hub-ul DANUBIUS-RI) și Centrul de Date, se va face printr-un proiect major de finanțare din fonduri structurale, prin Programul Operațional Competitivitate POC-Axa CDI.

Prima fază a acestui proiect major prevede o finanțare europeană nerambursabilă de 40 milioane euro, cu o cofinanțare românească de 7,5 milioane euro. Diferența dintre suma de 60 milioane euro prevăzută la Etapa 1(2016-2017) și cea disponibilă în Programul Operațional Competitivitate – Axa prioritară 1 CD va fi suportată din alte programe operaționale.

Pentru implementarea proiectului, se vor derula următoarele acțiuni:

Demararea realizării componentelor românești în Murighiol, județul Tulcea

Elaborarea documentelor și realizarea demersurilor pentru înființarea legală a Consorțiului European pentru Infrastructură de Cercetare(ERIC) DANUBIUS-RI și a formelor legale de colaborare cu alte entități

Acțiunile vor fi realizate de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI) prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină –GeoEcoMar și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice – INCDSB, care sunt coordonatorii DANUBIUS-RI, cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene.

Activitățile de promovare și realizare a proiectului vor fi coordonate de către un comitet înființat prin ordin al ministrului Fondurilor Europene, din care vor face parte reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină și ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare  pentru Științe Biologice. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.