Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cardul de sănătate are probleme de la început

București: Cardul de sănătate are probleme de la început

DISTRIBUIȚI

cardul de sănătate146906 – 13102016 –  Sistemul cardului de sănătate a fost nefuncţional încă de la început. Deşi ştia acest lucru, fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, anchetat acum de DNA, a acoperit neregulile. Mai mult, a dat undă verde pentru derularea contractului. Acuzaţiile vin din partea preşedintelui sindicatului din Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, informează B1 TV.

Cristian Cloţ, fost coordonator IT la CASMB şi preşedintele sindicatului din Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a decis să demaşte corupţia din jurul acestui contract extrem de păgubos pentru statul român.

Totul a început în 2003. ”Blaturile” s-au făcut însă mai târziu, în 2007, când preşedinte la CNAS era Vasile Ciurchea. Atunci s-a trecut la etapa următoare a proiectului – demararea proiectelor-pilot pentru implementarea sistemului. Pentru aceste proiecte au fost alese judeţele Constanţa, Braşov şi Dolj. Asta în ciuda insistenţelor specialiştilor IT care au propus şi Capitala pe lista proiectelor-pilot”, susţine actualul preşedinte al sindicatului din Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, potrivit Adevărul.

Cristian Cloţ spune că în perioada de teste, sistemul a demonstrat că este nefuncţional, specialiştii semnalând nenumărate erori. Însă, şeful CNAS Vasile Ciurchea, deşi a fost informat despre nereguli, nu a luat nicio măsură, susţine specialistul IT.

”Un simulacru de «teste» efectuate la CNAS, fără prezenţa vreunui reprezentant al caselor judeţene şi fără semnătura unei alte persoane în afara celor din CNAS. Au fost aruncate pe fereastră 50 de milioane de euro pentru un produs nefuncţional. Sistemul nu conţinea multe prevederi legale, nu se puteau finaliza fluxurile de lucru esenţiale şi, în general, era inutilizabil. Banii nu au intrat doar în soft, ci inclusiv în sistemul ca atare, respectiv în componenta hardware”, acuză specialistul IT.

Foştii preşedinţi ai CNAS, Vasile Ciurchea şi Irinel Popescu, sunt urmăriţi penal, alături de mai multe persoane cu funcţii de conducere din instituţie, pentru abuz în serviciu.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.