Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Miron Smarandache cere pedepsirea groparilor siderurgiei româneşti

București: Deputatul Miron Smarandache cere pedepsirea groparilor siderurgiei româneşti

DISTRIBUIȚI

 miron-smarandache147111 – 25102016   Deputatul PSD de Bacău, Miron Smarandache, a solicitat oficial Guvernului României să fie informat despre stadiul procesului de restructurare a siderurgiei româneşti.

În acest sens, parlamentarul social-democrat a adresat o interpelare viceprim-ministrului Costin Borc, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri: ”Țara noastră nu a prea dat în ultima perioadă motive de încredere partenerilor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte respectarea programelor asumate în procesul de integrare în comunitatea europeană, îndeosebi în ceea ce priveşte industria. Nu de puţine ori, România chiar a fost avertizată de Comisia Europeană, privitor la activitatea de monitorizare a siderurgiei româneşti”.

Smarandache a mai precizat că, în ciuda faptului că statul român a făcut eforturi considerabile pentru acordarea unui sprijin real procesului de consolidare a politicii industriale europene, rezultatele nu sunt încă mulţumitoare. Având în vedere aceste realităţi, deputatul PSD i-a cerut vicepremierului tehnocrat să răspundă la câteva întrebări: „1. Ce programe de restructurare are ministerul pe care îl conduceţi în vederea adaptării siderurgiei româneşti la exigenţele Uniunii Europene?; 2. Care este stadiul modernizării şi viabilizării companiilor siderurgice din România?; 3. Care este componenţa acţionariatului companiilor care controlează sectorul siderurgic românesc?; 4. Cum au fost respectaţi indicatorii de restructurare în acest domeniu?; 5. Care este producţia actuală anuală de oţel a României şi care este necesarul economiei naţionale, raportat la situaţia similară din anul 1989?”. ”Industria românească a fost pusă pe «butuci» cu bună ştiinţă. Aşteptăm să ne spună vicepremierul tehnocrat de ce s-a ajuns în această situaţie, care sunt vinovaţii şi ce măsuri s-au luat”, a conchis deputatul băcăuan.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.