Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Gabriel Oprea, suspect în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Oprea folosea...

București: Gabriel Oprea, suspect în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Oprea folosea mașina de serviciu ca obligație de serviciu

DISTRIBUIȚI

oprea-dna146956 – 17102016 – Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, a fost audiat din nou luni, la DNA, în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină, după ce vineri președintele Klaus Iohannis a avizat, la cererea Parchetului General, urmărirea penală a fostului ministru.

La ieşirea de la audieri Oprea a spus că are calitatea de suspect și a explicat din nou circumstanțele în care a avut loc moartea polițistului: ”Eram în timpul serviciului. Nu se grăbea nimeni. Cer iertare familiei stiu ce înseamnă să ai în familie un deces, am trecut şi eu prin aşa ceva, este o tragedie”, a spus Gabriel Oprea.

Acesta a explicat că folosea mașina de serviciu ca o obligație a funcției pe care o ocupa și că în perioada în care a condus Ministerul Apărării s-a folosit de mașina personală: ”Când am ajuns la Ministerul de Interne am vrut să merg cu maşina mea şi mi s-a spus că sunt alte reguli (…) Un vicepremier are protecţie 24 din 24 de ore”, a adăugat Oprea, explicând că maşina în care se afla a oprit, dar că politistul de pe maşina de însoţire, ”care era şi naşul lui Ghighină”, a făcut semn să plece.

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa polițistul Bogdan Gigină, care deschidea drumul maşinii în care se afla Gabriel Oprea, a avut loc în seara zilei de 20 octombrie 2015, la intersecţia Căii Plevnei cu strada Ştirbei Vodă. Din cauza vitezei şi a condiţiilor meteo, polițistul, aflat pe motocicletă, a căzut într-o groapă adâncă de câţiva metri, săpată de muncitori în carosabil şi a murit pe loc.

Maşina lui Oprea a oprit iniţial, însă demnitarul nici măcar nu a coborât să vadă ce s-a întâmplat. La scurt timp după accident şi-a continuat fără probleme drumul.

În urma unor expertize, anchetatorii au constatat că viteza de deplasare a coloanei a fost de 84 de km/h, deşi ploua.PROMPT MEDIA

foto:adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.