Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Imoral, dar legal

București: Imoral, dar legal

DISTRIBUIȚI

csm146754 – 07102016 – Consiliul Superior al Magistraturii va solicita Casei de Pensii date despre suplimentare privind pensiile magistraților care sunt de 100.000 lei lunar.

Magistrații s-au pensionat în luna în care au încasat o serie de sporuri câștigate prin hotărâri judecătorești. În această situație, legea specială prin care se pensionează magistrații prevede că pensia reprezintă 80% din indemnizația de încadrare și sporurile avute în ultima luna de activitate înainte de data pensionării, potrivit Hotnews.

Toate aceste sporuri recuperate se puteau ridica la sume destul de mari, de ordinul a câteva zeci de mii de euro. În momentul în care magistrații câștigau procesul și aceste sume le intrau în cont, tot atunci aveau grijă să se și pensioneze pentru a li se aplica articolul 82 din legea 303 care prevede următoarele că ”judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți de la Înaltă Curte de Casație și Justiție și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, precum și foștii judecători și procurori financiari și consilierii de conturi de la secția jurisdictională care au exercitat aceste funcții la Curtea de Conturi, cu o vechime de cel puțin 25 de ani în funcția de judecător ori procuror, magistrat-asistent sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, precum și în funcția de judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secția jurisdictională a Curții de Conturi se pot pensiona la cerere și pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din bază de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”.

Astfel, cazurile în care magistrații au procedat în modul descris mai sus ”este imoral, dar nu și ilegal” și nu se mai poate face nimic.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.