Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mesajul Ministrului de Externe cu prilejul Zilei Naţiunilor Unite

București: Mesajul Ministrului de Externe cu prilejul Zilei Naţiunilor Unite

DISTRIBUIȚI

lazar-comanescu147096 – 24102016  Actualul context internațional reclamă mai mult decât oricând cooperare și soluții colective, iar Organizația Națiunilor Unite continuă să fie forul cel mai relevant pe scena multilaterală. Organizaţia mondială şi-a diversificat continuu, în cei 71 de ani scurşi de la înfiinţarea sa, sfera activităţilor, pledând constant pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltare şi drepturile omului.

România rămâne atașată valorilor și principiilor Cartei ONU şi ferm hotărâtă să își continue și diversifice contribuţia la stabilitatea şi securitatea internaţională, atât în plan regional, cât şi în plan global.

Cu experienţa a patru mandate în Consiliul de Securitate al ONU, România este pregătită să-și asume responsabilitatea unui viitor mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și, din această perspectivă, să se alăture efortului colectiv de promovare a agendei ONU.

La 24 octombrie, statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) aniversează Ziua Naţiunilor Unite, marcând astfel intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei care stă la baza înfiinţării şi funcţionării Organizaţiei.

Carta Organizației Naţiunilor Unite a fost semnată la 26 iunie 1945 la Conferinţa de la San Francisco (SUA) şi a intrat în vigoare la 24 octombrie în acelaşi an. În prezent, organizaţia numără 193 de state membre.

România a devenit stat membru al ONU la 14 decembrie 1955, prin adoptarea unei rezoluții a Adunării Generale.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.