Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nicolăescu: Partidele de dreapta care ştiu că nu vor intra în...

București: Nicolăescu: Partidele de dreapta care ştiu că nu vor intra în Parlament să sprijine PNL

DISTRIBUIȚI

Eugen Nicolăescu 147130 – 25102016 Este posibil ca PNL şi USR să crească mult mai mult în sondaje şi să nu mai aibă nevoie de nimeni pentru a face un Guvern după alegeri, spune la RFI liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu. Întrebat dacă viitorul Executiv va fi politic sau tehnocrat, el declară că România are nevoie de un Guvern politic, pentru că democraţia se face prin partide.

Eugen Nicolăescu afirmă că ””România are nevoie de un Guvern politic. Democraţia se face prin partide politice. Cetăţenii au nevoie să tragă la răspundere clasa politică prin vot, din patru în patru ani îi dă sau nu-i dă încredere unei formaţiuni politice. Numai aşa cred eu că avem şanse să ducem la bun sfârşit programele cu care ne ducem în faţa cetăţenilor şi cărora le cerem votul”.

Întrebat dacă nu există riscul să apară sincope în cazul în care Dacian Cioloş ar conduce după alegeri un Guvern politic din postura de premier independent, deputatul liberal a răspuns: ”Să nu uităm experienţa domnului Cioloş, domnul Cioloş a fost comisar european, acolo problemele se pun la un nivel mult mai înalt decât în România, mult mai sofisticat şi mult mai complicat. Ai de discutat cu 27, ţinând cont că România e ţara comisarului, 27 de ţări cu interese complet diferite, cu probleme complet diferite şi eu cred că în mandatul respectiv Dacian Cioloş n-a dat dovadă de timiditate sau de bâjbâială, ci dimpotrivă”.

Ar fi bine ca Dacian Cioloş să intre la un moment dat în PNL? „O părere strict personală: eu cred că atunci când conduci un Guvern politic, trebuie să înţelegi politic foarte bine ce vor partidele care susţin acel Guvern şi dacă se va întâmpla şi eu sper că se va întâmpla acest lucru ca Guvernul să se realizeze pe o majoritate PNL în primul rând, atunci eu cred că ceea ce gândeşte şi vrea PNL-ul ar trebui să facă parte şi din cultura politică a viitorului premier, dar este o părere strict personală. Nu exclud că se poate conduce şi de un premier independent politic, dar cu susţinere politică angajată, asumată, explicită”, spune liderul deputaţilor PNL.

Eugen Nicolăescu speră că PNL şi USR nu vor mai avea nevoie de nici un alt partid pentru a forma Guvernul după alegerile din 11 decembrie: „În acest moment, nu trebuie să excludem nici o variantă (de colaborare cu forţele de dreapta-n.r.), nu trebuie să excludem nici un fel de colaborare cu USR-ul. Eu cred că forţele politice de dreapta ar trebui să fie mult mai atente şi mai ales mai responsabile. Cele care ştiu că nu o să reuşească să treacă pragul parlamentar ar trebui, cred eu, pentru un vot util şi pentru a învinge stânga şi a lăsa orgoliile de-o parte, să sprijine PNL-ul. Până la urmă, interesul este al acestei ţări şi al nostru, al tuturor, interesul de partid este mic şi meschin, interesul general ar trebui să primeze (…). Eu cred că în acest moment nu trebuie să absolutizăm datele din sondaje. Este posibil ca atât noi, cât şi USR-ul să creştem mult mai mult şi să nu mai avem nevoie de nimeni în a face un Guvern responsabil pentru această ţară”.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.