Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nicușor Dan: PSD se teme de USR

București: Nicușor Dan: PSD se teme de USR

DISTRIBUIȚI

nicusor-dan147197 – 28102016  PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvați România (USR) în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună bețe-n roate unui partid nou, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă. El a comparat acțiunea PSD împotriva USR cu cea din alegerile din 2014, când PSD a încercat să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze: ”Este exact același lucru pe care l-a făcut PSD în noiembrie 2014 la alegerile prezidențiale. Atunci a încercat să oprească românii din Diaspora să voteze, acum încearcă să oprească un partid nou, care promovează valori total opuse PSD-ului, să participe la alegeri”.

Președintele USR a subliniat că PSD atacă, de fapt, nu USR, ci un drept fundamental care ține de existența unui stat democratic – dreptul de a alege și de a fi ales: ”Nu este vorba de USR, este vorba de peste 350.000 de oameni, care au semnat pentru ca noi să participăm în aceste alegeri parlamentare și este vorba de peste 1.000.000 de oameni care, conform sondajelor, susțin intrarea noastră în parlament”.

El a făcut aceste afirmații în contextul în care PSD contestă sigla USR, semnăturile depuse pentru participarea la alegerile din decembrie precum și fuziunea USB cu USR. Miercuri, PSD a atacat în instanță documentul BEC care atestă că USR a depus cele 350.000 de semnături, după ce anterior sesizase BEC că semnăturile au fost nelegale pentru că au fost strânse sub o siglă care nu aparținea acestui partid, întrucât fuziunea USB cu USR nu era finalizată. Chiar dacă Tribunalul București a admis tot miercuri fuziunea dintre USR și USB, în primă instanță, Nicușor Dan a pariat că decizia va fi atacată cu apel de PSD.

Liderul USR a afirmat că a primit informații din țară că PSD va încerca să conteste listele de candidați în toate cele 42 de județe, riscul fiind ca acestea să fie admise de instanțe în unele județe pentru că nu există o practică unitară. El a amintit și alte șicane la care PSD a suspus USR în ultima perioadă: ”Primăria București nu ne-a aprobat cererea de a amplasa corturile, ne-a trimis la primăriile de sector, iar primăriile de sector nu ne-au dat nici ele un răspuns. Practic, pe toată perioada de strâns semnături, nu am avut aprobarea de a a amplasa corturi în București. După ce am strâns 7.000 de semnături de la românii din Diaspora, am avut nu mai puțin de trei contestații la tribunal împotriva biroului electoral al circumscripției din străinătate, pentru invalidarea acestor semnături. Toate cele trei contestații au fost din partea PSD”.

Nicușor Dan a transmis un mesaj către susținătorii USR: ”Vreau să-i asigur pe toți susținătorii noștri că, indiferent ce se va întâmpla în procedurile judiciare care vor urma, noi vom continua lupta, vom continua să ne luptăm pentru acele valori pe care le-am anunțat de la înființarea noastră. E o luptă pe care o ducem de zece ani. În zece ani, nimeni n-a reușit să ne oprească, n-o să ne oprească acum PSD-ul și cu atât mai puțin un condamnat penal precum Liviu Dragnea”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.