Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Partidul ACASA nu se face înțeles

București: Partidul ACASA nu se face înțeles

DISTRIBUIȚI

147213 – 28102016  Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune (A.C.A.S.A) a contestat la Biroul Electoral Central dovezile eliberate privind depunerea listelor de semnături pentru susţinerea listelor de candidaţi ale marilor partide întrucât ele nu respectă legea electorală 208/2015 și Deciziile Curții Constituționale potrivit cărora semnăturile de susținere se dau pentru candidați, fie independenți, fie pe liste de candidați aparținând unui partid, fără discriminare, nicidecum doar pentru partid, înainte de stabilirea candidaților. Legea  stabilește fără echivoc faptul că Biroul Electoral Central preia liste de susținători ai listelor de candidați, nu de susținatori ai Partidului.

În răspunsul oficial primit din partea Biroului Electoral Central se menționează faptul că legea 208/2015 nu prevede căi de atac ale listelor de susținători de către formațiuni politice. În ciuda faptului că şi această situaţie, de care BEC încearcă prompt să se prevaleze, este nedemocratică şi regretabilă, considerăm că este în egală măsură îngrijorător faptul că reprezentanţii BEC confundă listele de semnături depuse de partide cu dovezile prin care BEC informează Birourile Electorale Judeţene că partidele au îndeplinit condiţiile legale pentru a depune liste de candidaţi în toată ţara, se arată într-un comunicat de presă.

”Repetăm şi pe această cale că nu veridicitatea listelor de semnături depuse de partide este contestată de A.C.A.S.A. ci faptul că ele ar reprezenta semnături ale susţinătorilor listelor de candidaţi ai partidelor, lucru pe care BEC l-a decis în mod eronat şi pentru care este responsabil legal în totalitate. Este de notorietate publică faptul că listele de candidaţi au fost stabilite de partide în ultimele zile şi, prin urmare, semnăturile pe care le-au strâns partidele ignorând prevederile noii legi electorale (208/2015) nu pot constitui susţinerea cetăţenilor pentru ceva inexistent în momentul semnăturii. ACASĂ va contesta și acest răspuns primit din partea BEC, și va face toate demersurile necesare respectării legii sau conformării acesteia la realitățile politice ale țării”, declară  Răzvan Mirsu, unul dintre membri. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.