Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pledoarie pentru măsuri concrete împotriva migrației

București: Pledoarie pentru măsuri concrete împotriva migrației

DISTRIBUIȚI

László Borbély146854 – 12102016 – Marți, 11 octombrie 2016, membrii Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților s-au întâlnit cu un grup de tineri diplomaţi din Irak, Egipt, Iordania şi Tunisia, care au efectuat cursuri în cadrul Institutului Diplomatic Român.

Președintele Comisiei, Borbély László a subliniat bunele relaţii bilaterale existente cu fiecare din aceste state şi importanţa dialogului parlamentar pentru dezvoltarea acestora, arătând totodată îngrijorarea față de fenomenul migraţiei care afectează şi regiunea lor şi întreaga Europă. Preşedintele Borbély László a mai susţinut că această problemă trebuie rezolvată prin cooperare şi dialog, cu respectarea drepturilor omului şi a tratatelor internaţionale, extrem de importante pentru menţinerea stabilităţii şi păcii, în toate zonele.

De asemenea, s-a accentuat faptul că pentru soluţionarea crizei trebuie identificate cauzele, că se impun măsuri concrete pentru a sprijini economiile ţărilor care se confruntă cu acest fenomen, existenţa unor programe care să susţină dezvoltarea economică fiind singura cale pentru a diminua fluxul migrator.

Din intervenţiile oaspeţilor a reieșit că toate aceste ţări se confruntă cu probleme la graniţe din cauza numărului mare de migranţi şi că ţările lor depun eforturi pentru controlul acestora, întrucât situaţia este una critică şi este nevoie de soluţii politice şi economice pentru rezolvarea situaţiei. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.