Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Pompierii, gata să se lupte cu apele

București: Pompierii, gata să se lupte cu apele

DISTRIBUIȚI

motopompa-transportabila3146845 – 11102016 –  Peste 4.000 de pompieri cu 800 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților, pentru limitarea și înlăturarea efectelor posibil a fi generate de fenomenele meteorologice periculoase.

În cursul zilei de marți, 11 octombrie a.c., Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, pentru perioada 11 – 13 octombrie a.c., o avertizare Cod Galben, fiind preconizate scurgeri importante pe versanţi,  viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri din județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Prahova, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

De asemenea, începând de astăzi, ora 15.00, intră în vigoare o avertizare meteorologică de coduri Galben și Portocaliu care vizează 31 de județe din țară. În toate aceste zone sunt preconizate ploi, ninsori în zonele de munte și intensificări ale vântului.

Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din localitățile aflate sub incidența fenomenelor prognozate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate monitorizarea zonelor de competență și adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea.

Totodată, au fost pregătite pentru intervenție autospeciale și motopompe de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate.

Echipe mixte formate din pompieri și reprezentanți ai autorităților locale vor executa misiuni de recunoaștere în zonele potențial a fi afectate de inundații, cu accent pe starea lucrărilor de apărare, evoluția debitelor și a nivelurilor cursurilor de apă.

Daca situația din teren o va impune, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene vor activa grupele operative şi vor suplimenta personalul necesar intervenției, inclusiv prin dislocarea imediată în zonele de risc, a unor detașamente de pompieri care să participe la evacuarea populaţiei și înlăturarea eventualelor efecte negative.

Evoluţia fenomenelr meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă completarea forțelor și tehnicii de intervenție la inundații de la alte inspectorate care nu se află sub incidența avertizărilor de vreme rea.

Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, precum și parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilele pagube generate de vântul puternic. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.