Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Președintele CSM sesizează Inspecția Judiciară după ”apelui lui Tăriceanu”

București: Președintele CSM sesizează Inspecția Judiciară după ”apelui lui Tăriceanu”

DISTRIBUIȚI

 csm146959 – 17102016 – Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Mircea Aron, a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu „Apelul către parlamentari” lansat de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Aron cere Inspecției Judiciare să verifice ”cu celeritate” dacă prin ”afirmaţiile asumate instituţional de preşedintele Senatului României şi dezbaterea mediatică subsecventă a acestora, a fost adusă atingere independenţei justiţiei în ansamblul său”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis și publicat pe pagina oficială a instituției, sub semnătura sa, un document intitulat „Apel către parlamentari”, prin care a cerut tuturor actualilor parlamentari să nu se mai pronunțe asupra cererilor DNA care vizează membrii actualului Legislativ.

De asemenea, președintele CSM a arătat în sesizarea sa, că există și o serie de mesaje promovate în cadrul unor serii de apariţii mediatice recente, prin care președintele Senatului sa reia apelul „către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.