Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Procesul ”Limuzina” poate să înceapă

București: Procesul ”Limuzina” poate să înceapă

DISTRIBUIȚI

oprea146999 – 19102016 – Magistraţii Curţii Supreme au respins marți seara toate execepţiile ridicate în dosarul ”Limuzina” de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi de foştii şefi ai DIPI. Judecătorii au arătat că procesul poate începe. Decizia poate fi contestată.

O altă excepţie ridicată, atât de DNA, cât şi de cei acuzaţi,  cererile pentru declasificarea totală, declasificarea parţială sau trecerea într-un alt grad de clasificare a unor docuemnte DIPI, vor fi puse în discuţie contradictorie şi soluţionate după începerea judecăţii.

”Dispune începerea judecăţii cauzei în care inculpaţii Nicolae Gheorghe, Pavel Gabriel Nicolae, Zărnică Nelu, Iacob Marian Dănuţ şi Oprea Gabriel au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul nr.20/P/2016 din 10.05.2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. …Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se mai arată în minuta Curţii Supreme.

În luna mai, fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protrecţie Internă  Nicolae Gheorghe şi fostul adjunct al acestuia, Nelu Zărnică, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la abuz în serviciu şi deturnare de fonduri în formă continuată.

Dosarul a fost numit de presă ”Limuzina” şi vizează inclusiv achiziţionarea de către DIPI a unui automobil Audi A8 pentru protecţia demnitarilor. Maşina ar fi fost cumpărată din fonduri destinate doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, fiind folosită doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015. Ca să justifice achiziţia limuzinei de lux pentru Gabriel Oprea, şefii DIPI au inventat o teorie a conspiraţiei, în care ministrul de Interne ar fi fost vizat de un serviciu secret străin, ostil României. Atât de conspirată a fost maşina, încât Oprea o folosea, cu girofar, şi când se ducea la şedinţele de partid, şi când mergea la chiolhanuri la restaurantul MAI.PROMPT MEDIA

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.