Acasă Politic București: Ron Weiner şi David Geclowicz, doi dintre angajații Black Cube, au...

București: Ron Weiner şi David Geclowicz, doi dintre angajații Black Cube, au recunoscut acuzațiile

DISTRIBUIȚI

 black-cube147122 – 25102016 Ron Weiner şi David Geclowicz, doi dintre angajații Black Cube, au recunoscut acuzațiile și au negociat o condamnare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Ei au semnat un acord de recunoaștere cu procurorii DIICOT și au convenit astfel să primească o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, informează B1 TV. Tribunalul București urmează să se pronunțe asupra acestui acord.

În dosarul în cauză procurorii investighează modul în care cei doi au spionat-o pe Laura Codruța Kovesi. Weiner Ron este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Cei doi israelieni acuzați că au spionat-o pe Kovesi și-au recunoscut faptele și au negociat o pedeapsă de trei ani cu suspendare

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv (Israel), cât și în Londra (UK), împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii mai multor infracțiuni, respectiv infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținutului acestora”, susțin procurorii DIICOT.

„După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturi online și a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoștință de informațiile și corespondența privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat și le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conținutul conturilor atacate”, mai susțin procurorii.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.