Acasă Sud-Est Galati Galați: Numărul pompierilor relocați în județul Galați va fi suplimentat

Galați: Numărul pompierilor relocați în județul Galați va fi suplimentat

DISTRIBUIȚI

pompieri-inundatii146945 – 17102016 – În cursul zilei de luni, 17 octombrie, forțele de intervenție care acționează în județul Galați pentru limitarea efectelor inundațiilor vor fi suplimentate cu 30 de pompieri cu trei motopompe remorcabile și 10 transportabile de la ISU Vaslui, Vrancea și Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi.

În urma analizei situației din teren, au fost regândite raioanele de intervenție, prin redistribuirea personalului și a tehnicii în zonele unde apele au generat efecte considerabile.

Duminică, secretarul de stat Raed Arafat, și șeful IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, au fost în județul Galați pentru a discuta cu prefectul și primarii ceor trei localități afectate de precipitațiile abundente (de unde localnicii au fost evacuați preventiv din cauza inundațiilor provocate de ploi). Cei doi oficiali MAI au vizitat și locurile de cazare ale pompierilor relocați din Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și București.

Duminică seara a fost reluat traficul rutier pe drumul care leagă municipiul Galați de orașul Tecuci (DN 25), dar există restricții de tonaj.

Crucea Roșie a trimis 900 de saci de dormit pentru populația din zonă.

În present se intervine cu instalații pentru potabilizarea apei, motopompe de mare capacitate și alte mijloace tehnice pentru evacuarea apei și a mâlului din gospodăriile afectate.

Având în vedere prognozele hidro-meteorologice, peste 4.000 de pompieri rămân mobilizați pentru a interveni cu promptitudine la limitarea și înlăturarea situațiilor care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.