Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Gata de intervenție

Gata de intervenție

DISTRIBUIȚI

isu146750 – 06102016 – În contextul informărilor meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în care sunt prognozate ninsori moderate şi intensificări ale vântului în zonele montane din opt judeţe ale ţării (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Satu – Mare), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus asigurarea rezervei de personal şi activarea, la nevoie, a grupelor operative în unităţile vizate de vremea rea.

Astfel, în această perioadă, peste 1.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină cu peste 200 de mijloace tehnice în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.

În zonele aflate sub incidenţa informărilor meteorologice, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de 40 echipaje SMURD, numărul acestora putând fi suplimentat, prin dislocarea altor echipaje din judeţele limitrofe.

De asemenea, conform măsurilor dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, detaşamente de pompieri sunt pregătite să intervină în sprijinul echipajelor operative din zonele pentru care sunt prognozate fenomene de vreme rea, pentru asigurarea protecţiei populaţiei, limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative. Totodată, pentru optimizarea misiunilor de răspuns, mijloacele specifice de intervenţie ale pompierilor salvatori pot fi completate, la nevoie, cu utilaje ale CNADNR, în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii.

Având în vedere că pentru această perioadă sunt prognozate şi ploi în mai multe zone ale ţării, comisii mixte formate din reprezentanţi ai instituţiei noastre şi ai autorităţilor administraţiei publice locale execută misiuni de recunoaştere în zonele potenţial a fi afectate, cu accent pe starea lucrărilor de apărare şi a evoluţiei debitelor şi nivelurilor cursurilor de apă. Evoluţia fenomenelor meteorologic va fi permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. . PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.