Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti IEH  a lansat ediția a II-a, revizuită, a “Ghidul Mediului Asociativ Românesc...

IEH  a lansat ediția a II-a, revizuită, a “Ghidul Mediului Asociativ Românesc din afara graniţelor ţării”. Inventarul e incomplet

DISTRIBUIȚI

ghid-site147005 – 19102016 – Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni a considerat necesară reeditarea celei de-a doua ediții a ghidului informativ, care să cuprindă o bază de date cât mai completă și actualizată a organizațiilor, publicațiilor, posturilor de radio și de televiziune, școlilor și bisericilor românești din comunitățile românești din afara granițelor țării.

La solicitarea asociațiilor românești din afara granițelor țării, dar şi la dorinţa Comisia Camerei Deputaţilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării s-a impus actualizarea informațiilor din prima ediție.

Mediul asociativ românesc din afara granițelor țării este într-o continuă schimbare.Ținând cont de mobilitatea forței de muncă, anumite organizații, publicații, școli, posturi de radio și de televiziune, pot să fie nefuncționale pe anumite perioade, să își desfășoare activitatea în alte țări decât în cele menționate în sursele din ghid sau să presupună modificări de structură.

Prin intermediul acestui ghid, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni îşi propune să faciliteze legătura informaţională între comunităţile româneşti şi patria-mamă, dar în același timp să fie şi un instrument de lucru pentru instituțiile statului, ca suport pentru înlesnirea dialogului şi a colaborării cu românii din afara graniţelor, cu liderii organizaţiilor reprezentative ale etnicilor români din vecinătatea României.

Nicolae Brânzea, directorul IEH, consideră că “prezentul ghid va aduce un plus de cunoaștere și eficiență în managementul cunoașterii și comunicării în rândul românilor de pretutindeni”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.