Acasă Cultura/Media Împreună și Separat, la Londra

Împreună și Separat, la Londra

DISTRIBUIȚI

londra-cinema147094 – 24102016  În perioada 10 – 14 noiembrie 2016, la Londra se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Festivalului de Film Românesc, sub titlul ”Împreună și Separat”.

Festivalul de Film Românesc de la Londra (FFR) este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate culturii române în Marea Britanie. Proiecțiile au loc în spațiul uneia dintre cele mai cunoscute săli din centrul Londrei: cinematograful Curzon Soho. Festivalul prezintă producţii de excepție ale efervescentei industrii de film românești: Bacalaureat (regia Cristian Mungiu), Ilegitim (regia Adrian Sitaru), Câini (regia Bogdan Mirică), Acasă la tata (regia Andrei Cohn), Marfa și banii (regia Cristi Puiu), Sieranevada (regia Cristi Puiu).

Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu invitații speciali din România sunt găzduite de jurnaliștii britanici Ian Haydn Smith și Mike Phillips. Vor fi prezenți la proiecțiile londoneze excepționalii actori Adrian Titieni (Bacalaureat, Ilegitim), Alexandru Papadopol (Acasă la tata, Marfa și banii), Ana Ciontea (Sieranevada) și Vlad Ivanov (Câini).

”Festivalul de Film Românesc de la Londra este un brand care a împlinit treisprezece ani. Considerat un prilej de celebrare a culturii române, FFR este o iniţiativă non-profit, sprijintă din punct de vedere financiar de granturi şi sponsorizări. Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Este un eveniment de tradiție, care se bucură de o audiență foarte dedicată”, declară Ramona Mitrică, director al festivalului.

Organizatorii Festivalului, compania britanică de management artistic Profusion International, acordă anual Bursa Profusion. Scopul bursei este de a promova filme bazate pe experiența din diaspora și de a încuraja dezvoltarea tinerilor care trăiesc în comunitățile din afara țării.

Program:

Joi 10 noiembrie, 6.10 pm BACALAUREAT (regia Cristian Mungiu). Proiecție de gală urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Adrian Titieni.

Vineri 11 noiembrie, 6.40 pm ILEGITIM (regia Adrian Sitaru). Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Adrian Titieni.

Sâmbătă 12 noiembrie, 6.20 pm CÂINI (regia Bogdan Mirică). Premieră în Marea Britanie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Vlad Ivanov.

Duminică 13 noiembrie, 3.20 pm. MARFA ȘI BANII (regia Cristi Puiu). Proiecție urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Alexandru Papadopol.

Duminică 13 noiembrie, 6.20 pm ACASĂ LA TATA (regia Andrei Cohn). Premieră în Marea Britanie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul Alexandru Papadopol.

Luni 14 noiembrie, 7.00 pm SIERANEVADA (regia Cristi Puiu). Proiecție de gală urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actrița Ana Ciontea. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.