Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Istanbul: Rusia și Turcia susţin iniţiativa emisarului ONU pentru Siria

Istanbul: Rusia și Turcia susţin iniţiativa emisarului ONU pentru Siria

DISTRIBUIȚI

putin-erdogan1146841 – 11102016 –  Rusia admite importanţa ajutoarelor umanitare de care au nevoie locuitorii oraşului sirian asediat Alep, dar susţine că o încetare a focului poate fi obţinută doar dacă forţele opoziţiei din Siria părăsesc zona. Problema a fost discutată ieri la Istanbul de preşedinţii Rusiei şi Turciei.

În cadrul convorbirilor de la Istanbul, preşedinţii Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au discutat în detaliu criza din Siria, inclusiv sub raportul unei posibile cooperări militare.  Modalităţile ei concrete vor fi discutate pe linia Ministerelor Apărării şi de Externe şi Serviciilor Secrete. Cei doi lideri au discutat şi situaţia de la Alep, preşedintele Putin afirmând că trebuie făcut totul pentru asigurarea accesului ajutoarelor umanitare în acest oraş. El a acuzat însă Statele Unite şi opoziţia radicală siriană pentru eşecul tentativelor anterioare. Potrivit liderului rus, Moscova şi Ankara susţin iniţiativa emisarului ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, de a rezolva criza umanitară de la Alep prin evacuarea din acest oraş a grupărilor înarmate ale opoziţiei.  Vladimir Putin şi-a exprimat speranţa că toate acestea vor fi discutate în cadrul reuniunii de sâmbătă de la Geneva.

El nu a precizat însă despre ce reuniune este vorba, în timp ce Departamentul de Stat american a declarat că nu dispune deocamdată de informaţii despre o posibilă nouă întâlnire ruso-americană pe tema Siriei, transmite Romania-actualitati.ro –  PROMPT MEDIA

foto:romania- actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.