Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Justiției a trecut

Moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Justiției a trecut

DISTRIBUIȚI

raluca_pruna_parlament146979 – 18102016 –. Moțiunea „Și minciunea poată să ucidă”, depusă de PSD împotriva ministrului Justiției a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 155 de voturi pentru, în timp ce 60 nu au votat. Ministrul Raluca Prună s-a adresat deputaţilor, marţi, la solicitarea sa, pe tema moţiunii simple privind justiţia, şi a precizat, după vot, că va pleca dacă premierul Cioloş va decide asta.

Aceasta a afirmat că PSD a depus moțiunea simplă împotriva sa depusă deoarece a avut „curajul” să arate „că împăratul este gol” și a atras atenția că mandatul său nu a avut o miză politică, motiv pentru care și-a permis anumite declarații, pe care și le asumă.

Raluca Prună a cerut politicienilor să fie mai responsabili, să își asume restanțele trecutului și să se gândească de ce zeci de mii de români au ieșit în stradă și au scandat „corupția ucide”.

„Am știut că nu va fi un mandat ușor. Am anticipat și critici constructive și comentarii malițioase și ruperi din context, dar nu am anticipat nivelul acestora. De ce avea societatea românească așteptări atât de mari la 26 de ani de la recâștigarea democrației? De ce s-a ajuns în situația ca zeci de mii de români să scandeze în stradă „Corupția ucide”. Mandatul meu nu a avut o miză politică. Îmi permite să fiu un om liber, care își asumă declarațiile. Sunt aici,  în fața dumneavoastră, pentru că am avut curajul să spun că împăratul este gol. Vă propun să facem un pas de la politicianism la responsabilitate”, a spus ministrul Justiției.

Aceasta a fost a doua moţiune simplă depusă la adresa ministrului Justiției. Pe 6 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a respins o moţiune iniţiată de ALDE şi semnată de 53 de deputaţi. Social-democraţii au decis atunci să participe la şendiţă pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat.. PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.