Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Sesiune științifică la Freiburg dedicată marcării a 100 de ani de la...

Sesiune științifică la Freiburg dedicată marcării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Moldial și efectele acestuia asupra migrației românești

DISTRIBUIȚI

sediul-bibliotecii-romane146946 – 17102016 – Comunitatea de români din Freiburg (Germania) a marcat centenarul intrării României în Primul Război Mondial prin organizarea de către Institutul Român – Biblioteca Română Freiburg a unei sesiuni științifice în cadrul căreia Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” a organizat secțiunea „Războiul de Întregire a Neamului şi unele consecințe ale conflagrației din 1916-1918”.

Obiectivul proiectului a vizat evocarea anului 1916, când România a decis ieșirea din neutralitate și intrarea în război de partea Antantei (Franța, Anglia, Italia, Rusia) pentru împlinirea idealului reîntregirii naționale, precum și abordarea conexiunilor dintre Unirea din 1918 și fenomenul migrației la români.

În cadrul conferinței științifice, au fost prezentate două comunicări științifice susținute de doctorul în medicină, scriitorul și istoric al culturii Michael-Nikolaus Neagu: „Martori oculari despre intrarea României în Primul Război Mondial” și „Consecintele Războiului de Întregire a Neamului asupra emigratiei ardelenilor în SUA”, într-un demers de clarificare a unor aspecte referitoare la contextul și efectele Unirii de la 1918 asupra migrației românilor din țară.

Evenimentul de la sediul uneia dintre cele mai vechi instituții ale exilului românesc postbelic, Biblioteca Română, a reunit specialiști, reprezentanți ai mediului academic din Germania, România, Franța și Elveția. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.