Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A Patra Conferință de Crăciun în Romania

București: A Patra Conferință de Crăciun în Romania

DISTRIBUIȚI

profesorul-german-rolf-heuer147665 – 23112016­ – În cadrul Conferințelor de Crăciun în România, aflate la a patra ediție, luni, 28 noiembrie, de la 18.30, profesorul german Rolf Heuer va susține, la Ateneul Român, Conferința ”Science Bridging Cultures and Nations: Exploring the Early Universe“/ Știința – Punți între culturi și națiuni: explorând universul timpuriu”. Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii ”George Enescu”, va avea locde la ora 19.00, cuvântul de deschidere a Conferinței de Crăciun, urmat de un mesaj al Ambasadei Germaniei în România, de o Laudatio realizată de academicianul Nicolae Victor Zamfir și de un moment muzical susținut de pianistul Andrei Licareț. Conferința profesorului Rolf Heuer va începe de la ora 19.30 în Sala Mare a Ateneului Român.

”În intenţia mea, Conferinţele Ateneului Român trebuie să consacre un loc recunoscut de Europa academică, ca un spaţiu de dezbateri de mare rafinament intelectual a unor teme majore ştiinţifice, artistice, politice, literare, cu conferenţiari de mare calibru. Ceea ce pot afirma astăzi este că am reușit, după patru ani, un nivel al temelor și o valoare științifică a conferențiarilor demne de cele mai înalte foruri academice mondiale“, subliniază Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii ”George Enescu“.

De-a lungul anilor, știința din România, în ciuda unor dificultăți fără număr, a obținut succese spectaculoase, consolidându-și poziția în elita europeană și internațională a științei și tehnologiei. Iar fizica, ca si alte domenii științifice, a reușit să contribuie semnificativ la bunăstarea oamenilor, oricând și oriunde a fost mai multă nevoie. Progresul accelerat al științei și tehnologiei, uneori cu adevărate schimbări de paradigmă, forțând frontierele cunoașterii umane și depășind de multe ori cele mai îndrăznețe vise, toate acestea impun comunicarea într-un mod accesibil și la nivelul celor mai largi audiențe, a marilor schimbări care marchează timpul pe care îl trăim. Inspirația noastră au constituit-o celebrele Christmas Lectures inaugurate în 1825 de Michael Faraday la Royal Institution, într-un timp când lumea întreagă era prea puțin preocupată de educarea științifică a tinerei generații și a oamenilor în general. De atunci, ele au avut loc în fiecare an, cu excepția celui de al Doilea Război Mondial, iar începând din anul 1966 au fost difuzate de BBC. Organizatorii principali sunt Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei”, Institutul de Fizică Atomică, Filarmonica ”George Enescu”, Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare, UEFISCDI și Clubul Rotary București-Curtea Veche. Partenerii media sunt Televiziunea Română și Radio România.

Primele trei Conferințe de Crăciun în România au fost oferite de Sir Tom Kibble, Imperial College Londra (2013 – What is the World Made Of), Joseph Silk, Universitatea Oxford (2014 – From Here to Eternity) și Gérard Mourou, École Polytechnique, Paris (2015 – ”Breaking Through the Unknown – Extreme Light Science to Art”) – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.