Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Arta de a fi lider de sindicat

București: Arta de a fi lider de sindicat

DISTRIBUIȚI

salarii-sanitas Cel puțin 6.000 de euro/lună leafă147591 – 21112016­ –  Principalele sindicate si confederatii sindicale din domeniul sanatatii si educatiei, la care sunt afiliati majoritatea salariatilor din spitale, policlinici, scoli sau licee, asigura liderilor sindicali venituri anuale de sute de mii de lei, in unele cazuri mai mari decat ale presedintelui Romaniei, informeaza Mediafax.

Liderii Federatiei SANITAS, una dintre cele mai puternice miscari sindicale din sanatate, fac parte din categoria romanilor care castiga bine. Presedintele SANITAS, Leonard Barascu, a incasat, potrivit declaratiei sale de avere, in 2015 aproape 143.000 de lei ca lider al Federatiei, la care s-au adaugat alti aproape 98.000 pe care i-a primit ca presedinte al Confederatiei Nationale a Sindicatelor Libere din Romania – Fratia (C.N.S.L.R. Fratia) si inca aproximativ 90.000 de lei incasati de la Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (O.A.M.G.M.A.M.R.), al carui vicepresedinte este. In total, 331.000 de lei castigati anul trecut ca lider al celor trei sindicate, ceea se inseamna un venit lunar de peste 27.500 de lei, echivalentul a aproximativ 6.000 de euro. Cu toate acestea, conform declaratiei de avere, Leonard Barascu s-a imprumutat anul trecut de la Casa de Ajutor Reciproc Sanitari (C.A.R. Sanitari) cu suma de 15.000 de lei.

Si prim-vicepresedintele SANITAS, Marius Sepi, are un venit peste media salariala din Romania. Potrivit declaratiei sale de avere pe 2015, acesta a incasat peste 87.300 de lei pentru functia pe care o ocupa in cadrul federatiei la nivel national, la care s-au adaugat 55.900 de lei primiti in calitate de presedinte al SANITAS Alba, 4.800 de lei ca presedinte al C.N.S.L.R. Fratia – filiala Alba si alti aproape 28.000 de lei in baza contractului individual de munca (C.I.M.) incheiat cu Federatia SANITAS. In total, 176.000 lei castigati anul trecut din activitatea sindicala, ceea ce inseamna un venit lunar de peste 14.600 de lei, echivalentul a aproximativ 3.300 de euro. La fel ca si presedintele SANITAS, si Marius Sepi a facut un imprumut la CAR, in valoare de 27.000 de lei.

Recent, ministrul Muncii a dezvaluit ca liderii Sanitas fac jocurile PSD. ”Conducerea Sanitas si-a manat membrii sindicatului sa intre intr-o greva in legatura cu care au fost notificati de Ministerul Muncii ca incalca prevederile legale, iar eu, ca ministru, in patru discutii cu liderii conducerii Sanitas, i-am atentionat sa nu faca acest lucru, ca nu este corect sa faci lucruri cu implicatii politice evidente si au ignorat”, a spus Pislaru.

Intrebat daca el considera ca aceasta greva a fost manevrata de PSD, ministrul a raspuns afirmativ: ”Sigur. Pentru ca vreau sa va spun cum a inceput dezbaterea de luni din Parlament (privind amendamentele la OUG 20/2016 n.r). In momentul in care am evocat ilegalitate pe Legea responsabilitatii fiscal bugetare, unul dintre argumente, trecand peste faptul ca s-a spus ca nu se aplica, unul dintre argumente a fost: domnule, oamenii sunt in greva, pacientii sufera. Trebuie sa adoptam imediat niste rezultate. Al doilea element: cand m-am dus in birou la domnul presedinte Solomon (presedintele Comisiei de Munca de la Camera Deputatilor, Adrian Solomon n.r) ca sa il salut inainte de inceperea discutiilor, erau liderii SANITAS care stateau cu doamna Plumb (Rovana Plumb, deputat PSD, fost ministru al Muncii n.r) in birou la domnul presedinte si lucrau pe text. Sunt niste evidente…”, a explicat ministrul Muncii.

Un alt lider sindical care reprezinta interesele medicilor, Viorel Rotila, presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara din Romania, a avut un venit total de peste 142.000 de lei in 2015, echivalentul a 2.600 de euro lunar. De la Federatia sindicala a primit putin sub 43.000 de lei, iar de la Centrul de Cercetare si Dezvoltare ”,Solidaritatea” a incasat aproape 81.000 de lei, ca manager al unui proiect POSDRU si expert cercetare in cadrul aceluiasi proiect, la care s-au mai adaugat 17.300 de lei, de la Universitatea ,,Dunarea de Jos” din Galati, unde este conferentiar universitar, si o indemnizatie de 1.880 de lei, fiind membru al Consiliului Consultativ al AJOFM. Viorel Rotila nu a oferit, pana la momentul transmiterii stirii, un raspuns la solicitarea inaintata de MEDIAFAX pe email.

In top-ul castigurilor financiare se afla si liderii sindicatelor din educatie si a federatiilor care reprezinta interesele profesorilor. Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie ,,Spiru Haret” (F.E.N.), a avut in 2015 un venit total de peste 181.700 de lei, ceea ce inseamna un castig lunar de aproximativ 15.000 de lei, adica putin peste 3.300 de euro. Acesta se compune din 65.100 de lei salariul de presedinte al F.E.N., 46.300 de lei de la Sindicatul Salariatilor din Invatamant Bucuresti, venit salarial in afara functiei de presedinte, 29.200 de lei salariul de profesor, 22.000 de lei de la Consiliul Economic si Social al carui membru este, 12.000 de lei drepturi de autor incasate de la Federatia sindicala pe care o conduce si trei diurne in valoare totala de 6.800 de lei.

”Nivelul salariilor este stabilit de catre organele de conducere conform statului organizatiei in cauza. Exista un statul al organizatiei. Acolo se stabileste foarte clar care sunt organismele care se ocupa de cheltuielile organizatiei. Eu pot sa il consider in momentul de fata ca nu acopera in totalitate responsabilitatile pe care presupune o astfel de functie, dar este suficient si nu este nevoie de nimic mai mult. In momentul in care esti implicat in toate activitatile privind ceea ce se intampla din punct de vedere legislativ in educatie, in momentul in care activitate este in judete, in scolile in care ai organizatii sindicale, in momentul in care nu ai niciun fel de viata personala, atunci faceti dumneavoastra o apreciere. Ca lider de sindicat ai o activitate care te rasfrange la nivel national. Este ca si cand am vrea sa il comparam pe domnul presedinte Klaus Iohannis cu profesorul Iohannis. Si atunci intreb, salariul presedintelui cum este, raportat la salariul cadrului didactic? Daca cineva isi imagineaza ca poti obtine rezultate deosebite cu un salariu foarte mic, este greu de crezut acest lucru. Numai cine nu cunoaste in ce consta aceasta activitate poate sa spuna acest lucru”, a declarat pentru Mediafax Marius Nistror.

Presedintele Blocului National Sindical (B.N.S.), Dumitru Costin, a obtinut in 2015, pentru activitatea sindicala, peste 134.000 de lei, 88.800 lei provenind din fondurile BNS, iar 45.000 de lei de la Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori din Romania (A.F.A.N.), ceea ce inseamna un venit mediu lunar de aproximativ 2.500 de euro. Dar aproape jumatate din banii incasati anul trecut de Dumitru Costin au fost imprumutati B.N.S. deoarece, spune acesta, organizatia avea nevoie de sprijin financiar.

”,Organizatia a trecut prin anumite dificultati financiare si am renuntat sa imi mai iau acele drepturi salariale care mi se cuveneau si asa s-a constituit acest imprumut. Spre deosebire de ceea ce percep altii, din exterior, unii dintre liderii de sindicat, nu toti, nu traiesc ca in sanul lui Avram. Efectiv luptam in fiecare zi pentru existenta entitatii noastre, ne constituim buget, care reprezinta intr-o mica masura venitul din cotizatii, pentru ca grosul ramane la sindicatul de baza si doar o mica parte din contributii ajung la federatie sau confederatie. Asa ca atragem resurse din diverse tipuri de fonduri structurale, din consultanta, facem cercetare stiintifica si in tara si in strainatate. Bugetul anual este aprobat de Consiliul National al BNS si daca e cazul, la jumatatea anului tot consiliul face rectificarile necesare”, a precizat Costin. –  PROMPT MEDIA

 

Bruxelles: Eurobarometru: Susţinerea pentru UE rămâne stabilă, dar europenii sunt pesimişti în ceea ce priveşte viitorul acesteia147592 – 21112016­ –  Ceea ce îi uneşte pe cetăţenii UE este mai puternic decât ceea ce îi desparte, sunt de părere 71% dintre europeni, în timp ce 53% cred că este benefic pentru țara lor să fie membră UE, conform ultimului sondaj de tip Eurobarometru, comandat de Parlamentul European. Sondajul a fost efectuat în perioada 24 septembrie – 3 octombrie 2016, realizându-se 27.768 interviuri faţă în faţă la nivel european (1.006 în România).

Cei mai mulți dintre cei intervievați în cadrul sondajului sunt de părere că apartenența la Uniunea Europeană este un factor pozitiv pentru ţara lor (media la nivelul UE este de 53%, în scădere cu 2 puncte procentuale faţă de anul 2015, însă cifrele diferă foarte mult de la un stat membru la altul, de la 74% în Irlanda, la doar 31% în Grecia). Sondajul arată că indicatorul de susţinere a UE a rămas relativ stabil comparativ cu anul 2009, când era la acelaşi nivel, de 53%.

La aproape 10 ani de la aderare, românii consideră în proporţie de 53% (exact valoarea medie pentru întreaga Uniune Europeană) că apartenenţa la UE este un lucru pozitiv pentru ţara lor.

Ca şi în anul 2015, 60% dintre respondenţi cred că ţara lor beneficiază, în general, de pe urma apartenenței la Uniune. Acest procent a rămas, de asemenea, stabil în sondajele ”Parlametru”, de la 56% în 2009, la 52% în 2011, crescând în ultimii doi ani la 60%.

În cazul românilor, sondajul din 2016 arată că 64% dintre respondenţi cred că apartenenţa la UE a adus avantaje României. Dintre cei care consideră că statutul de membru a adus beneficii, 44% nominalizează printre acestea accesul la noi locuri de muncă.

Elemente de identitate europeană

Printre elementele de identitate europeană, pentru 50% dintre respondenţi, democraţia şi libertatea rămân valori-cheie. În schimb, importanţa monedei euro ca element de identitate europeană este menţionată de 33% dintre participanţii la chestionar, înregistrându-se o scădere de 6 puncte procentuale faţă de anul 2015, în special în Zona Euro.

Deşi în scădere cu 9 procente faţă de sondajul din 2015, 34% dintre români văd în moneda Euro drept un element de identitate europeană. Astfel, România este singura dintre cele 9 ţări non-Euro care se află peste media europeană la acest capitol. Aproximativ unul din doi europeni (46%) consideră că armonizarea sistemului social ar întări ideea cetăţenia europeană.

Nevoia unei implicări mai puternice?

Europenii sunt de părere că vocile lor contează din ce în ce mai puţin, în special la nivel naţional. Numai 53% dintre respondenţi cred că vocea lor este auzită în ţara lor (-10 procente comparativ cu anul 2015). În general, numărul europenilor care consideră că opinia lor contează la nivel naţional este mai mare decât al celor care cred cu vocea lor contează la nivel european, cu excepția românilor şi lituanienilor. Astfel, 38% dintre români consideră că vocea lor contează la nivel european şi 32% că acest lucru se întâmplă la nivel naţional.

Oamenii nu au o viziune pozitivă asupra viitorului, majoritatea au menţionat că lucrurile se îndreaptă către o direcţie greşită la nivelul UE (54%, +13 procente comparativ cu anul 2015), sau în ţările lor (58%, +14 procente comparativ cu anul 2015).

Această întrebare îi situează pe români printre cei mai optimişti europeni în legătură cu perspectivele UE, întrucât 42% consideră că lucrurile merg în direcţia bună în Uniunea Europeană (25% este media la nivel UE) faţă de cei 40% (54% este media la nivel UE) care cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită. 60% dintre români cred, în schimb, că lucrurile merg într-o direcţie greşită în propria ţară, faţa de 58%, media europeană.

Parlamentul European – imagine neutră

Parlamentul European are o imagine neutră pentru 44% dintre europeni (-2 comparativ cu anul 2015), în timp ce 46% (61% în România) îşi doresc ca acesta să joace un rol mai semnificativ (+2 comparativ cu anul 2015). Alături de Bulgaria şi Irlanda, România se află pe primul loc în privinţa imaginii pozitive a Parlamentului European (38% faţă de media de 25%). În total, ponderea celor care au o părere pozitivă sau neutră despre Parlamentul European este de 69% la nivel european, respectiv 78% la nivelul României. O proporţie de 60% dintre respondenţi au auzit de Parlamentul European în media, în timp ce numai 32% consideră că sunt informaţi despre activităţile acestuia. –  PROMPT MEDIA

 

București: Ce vor românii: taxe mici și asistență socială147593 – 21112016­ –  Cetățenii români sunt gata din nou să cadă în capcanele politicienilor care știu că oamenii nu vor să plătească taxe și atunci promit scăderi de taxe, potrivit unei declarații a lui Ionuț Dumitru, președintele Consiliului Fiscal, cu ocazia conferinței anuale a Asociației Analiștilor Financiar – Bancari din România (AAFBR), desfășurată marți, la Banca Națională a României (BNR).

”S-ar putea ca România să aibă nevoie de un nou tip de contract social, căci este clar că nu putem avea asistență socială pentru 20 de milioane de români cu resursele de la cinci milioane de angajați”, a spus Dumitru. El a invocat faptul că, ”spre deosebire de un stat liberal, în care taxele sunt mici, dar cetățenii înțeleg (le plătesc și nu cer asistență socială, n.r.), la noi taxele ar trebui să fie mici și să fie şi însoțite de asistență socială”.

Deteriorarea finanțelor publice

Pe de altă parte, finanțele publice sunt într-un proces de deteriorare accentuată, potrivit datelor prezentate de președintele Consiliului Fiscal. România va avea, în 2017, cele mai mici venituri din taxe şi impozite din ultimii 25 de ani, de 25,4% din PIB, mult sub media europeană de 40% din PIB, din cauza reducerilor de taxe şi impozite adoptate prin noul Cod fiscal. Noile majorări de salarii nu au fost include în calcul, iar acestea vor adânci problema – a explicat Ionuț Dumitru. ”Dacă vom continua la nesfârşit cu această abordare, suntem pe calea sigură către disoluţia statului. Un stat cu venituri foarte mici nu poate supravieţui”, a subliniat preşedintele Consiliului fiscal.

Ezitări legislative

Unul dintre efectele promisiunilor politice nesustenabile se manifestă deja. Statul român plăteşte 11 miliarde de lei salariaţilor din sectorul bugetar care au obţinut în instanţă recuperarea unor drepturi băneşti pierdute din cauza unor “bâlbe legislative”, inclusiv din majorarea salariilor în învăţământ cu 50% în 2008, care nu s-a mai aplicat. ”Se discută foarte puţin despre faptul că bugetul de stat a plătit în ultimii ani sume enorme în contul hotărârilor judecătoreşti definitive, emise în favoarea angajaţilor din sectorul bugetar care s-au dus în justiţie pentru diverse drepturi salariale, sporuri tăiate, şi au câştigat despăgubiri, inclusiv pentru majorarea de 50% din învăţământ care nu s-a mai făcut. S-au plătit nouă miliarde de lei până acum şi mai avem de plătit până la 11 miliarde de lei. Nimeni nu a răspuns la întrebarea: de ce trebuie să plătească bugetul aceşti 11 miliarde de lei, care nu este o sumă mică, pentru o bâlbă legislativă sau ce a fost ea”, a subliniat Ionuţ Dumitru.

În administraţia centrală sunt salarii mari, iar în administraţia locală sunt salarii mici dar numeroase.

”Salariile sunt mari în administraţia publică centrală. Dacă ne uităm pe site-urile ministerelor, pentru că există o ordonanţă de guvern din 2010 care le obligă să publice salariile, vedem salarii medii şi de peste 1.500 de euro net. În administraţia locală sunt salarii foarte mici, dar acolo avem o problemă cu numărul de salariaţi. Sunt primării care gestionează 1.000 de locuitori şi au 30 de salariaţi, este adevărat plătiţi foarte prost, cu minimul pe economie”, a adăugat Ionuţ Dumitru. Salariile în sectorul bugetar cresc mult mai rapid decât cele din sectorul privat, cu 25% în septembrie 2016 faţă de septembrie 2015, astfel încât cheltuielile salariale au ajuns la 7,7% din PIB. – sursa: www.Cursdeguvernare.ro PROMPT MEDIA

 

București: Caporalul Guță, transferat la Spitalul Militar din Bruxelles147594 – 21112016­ –  Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, victima accidentului din data de 9 noiembrie, de la Cabana militară de instruire Cheia, în urma căruia a suferit arsuri pe aproape 90 la sută din suprafaţa corporală, a fost transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC), la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru continuarea tratamentului de specialitate.

Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală ultraspecializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă a Secţiei ATI/SUUMC, formată din doctorul Adrian Zaciu, medic primar ATI şi medic curant al pacientului și Mirela Bidilică, asistent medical, sprijiniți de locotenent-colonel medic dr. Dragoș Tudose, din cadrul Flotilei 90 Transport Aerian.

La acest moment, pacientul a fost preluat de către medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical. Spitalul Militar “Regina Astrid“ are o îndelungată experiență în tratarea marilor arși, dispunând de reputați specialiști în acest domeniu, precum și de facilități dintre cele mai moderne, printre care o importantă bancă de țesuturi provenite de la donatori sau din culturi de keratinocite, resurse care vor putea fi accesate și pentru pacientul român. Familia militarului va fi în permanenţă informată cu privire la evoluţia stării de sănătate.

La 9 noiembrie, militarul a fost internat la SUUMC în stare foarte gravă, cu un grad şi o suprafaţă corporală arsă de aproximativ 88%, din care 61% gradul III, cu Indice Baux = 119 (mortalitate de 95% ).

Ulterior intervenţiilor chirurgicale de urgenţă, pacientul a fost spitalizat în Secţia ATI, unde s-a aflat sub atenta supraveghere a unei echipe medicale multidisciplinare, constituite din medici specialişti în: urgenţă, ATI, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ORL, oftalmologie, pneumo-ftiziologie şi boli infecţioase. Evoluţia locală a fost lent favorabilă, cu remiterea edemelor şi detersia parţială a zonelor de arsură de gradul III. Starea de sănătate a pacientului a rămas în continuare foarte gravă, cu prognostic rezervat, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic, informează MApN.     –  PROMPT MEDIA

 

Bruxelles: România susține crearea unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare a Călătoriei147595 – 21112016­ –  Vineri, 18 noiembrie 2016, ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a participat la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne care a avut loc la Bruxelles.Pe agenda Consiliului s-au aflat propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de Instituire a unui Sistem European de Informații și de Autorizare privind Călătoriile (ETIAS), Directiva UE privind Registrul Național cu Numele Pasagerilor (PNR), consolidarea schimbului de informații pentru combaterea terorismului și a infracțiunilor transfrontaliere, cu accent pe infracționalitatea cibernetică.

Cu ocazia reuniunii, ministrul român a exprimat susținerea față de inițiativa creării unui Sistem European de Informaţii şi de Autorizare a Călătoriei și a subliniat aprecierea pentru demersul întreprins de președinția slovacă la nivelul Consiliului, Comisiei şi al agenţiilor UE relevante în scopul impulsionării realizării unui management al informațiilor rapid, eficient și calitativ. De asemenea, a reiterat importanța intensificării eforturilor serviciilor de securitate și informații pentru prevenirea și combaterea terorismului.

Totodată, în cadrul discuțiilor cu ceilalți miniștri, oficialul român a insistat asupra necesității implementării în cel mai scurt timp a Directivei UE – PNR și a exprimat disponibilitatea de a împărtăşi din experienţa României, respectiv de a oferi sprijin tehnic în ceea ce priveşte înfiinţarea şi operaţionalizarea Unităţii de Informaţii despre Pasageri.

În marja reuniunii JAI, ministrul Dragoș Tudorache a avut o serie de întâlniri cu omologi din statele membre, precum și cu oficiali ai Comisiei Europene, ocazie cu care au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană.

 În ziua precedentă Consiliului, miniștrii de Interne au participat la întâlniri de lucru, având ca subiecte de discuție ”Nevoia de informații în combaterea terorismului” și, respectiv, ”Conceptul de solidaritate efectivă – un pas înainte în revizuirea Dublin”. –  PROMPT MEDIA

 

București: Precizări de la Guvern147596 – 21112016­ –  În ședința Guvernului din data de 16 noiembrie, au fost adoptate amendamentele propuse de Ministerul Culturii la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr.10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului, bun aparținând patrimoniului cultural național mobil, clasat în categoria Tezaur. În prezent, acest proiect de lege a fost adoptat tacit de Senat și se află în dezbaterea Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (care a dat deja un raport preliminar) și a Comisiei pentru buget, finanțe și bănci ale Camerei Deputaților, în calitate de Cameră decizională, pentru elaborarea raportului comun. După acest raport, procedural, singura etapă rămasă este votul în plen.

Curtea Constituțională a decis în mai multe rânduri că, în momentul în care un proiect de lege se află în proces de legiferare la camera decizională, Guvernul nu poate folosi modalități extraordinare de legiferare delegată, ci trebuie să stăruie pentru finalizarea proiectului din Parlament.

În contextul în care proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 10/2016 se află într-o etapă atât de avansată în camera decizională și ținând seama de jurisprudența relevantă a Curții Constituționale, s-a stabilit ca propunerea de amendamente la legea de aprobare a OUG nr. 10/2016 să fie elaborată de Ministerul Culturii, aprobată ulterior de Guvern și înaintată Camerei Deputaților. Totodată, a fost adresată Camerei Deputaților solicitarea de a adopta cu celeritate legea, avându-se în vedere termenul agreat de către proprietari dar și amendamentul din comisia de cultură, în sensul achiziționării operei.

Menționăm că, în contextul finalizării Campaniei de subscripție publică, ce a mobilizat peste 100.000 de donatori și a atras peste 1 milion de Euro din donații, o sumă insuficientă pentru acoperirea diferenței de preț, s-au purtat discuții cu proprietarii operei în vederea prelungirii termenului de finalizare a cumpărării operei clasată în categoria tezaur. Acordul proprietarilor stabilește un nou termen de încheiere a contractului de vânzare-cumpărare pentru data de 20 decembrie 2016.

Amendamentele propuse de Ministerul Culturii, adoptate de Guvern și trimise către Parlament vizează, în principal, următoarele:

  • Reglementarea opțiunii donatorilor de a solicita restituirea sumelor donate, în mod expres, în scris către Ministerul Culturii, în termen de 40 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanței de urgență, precum și a situației în care nu vor putea fi identificați toți donatorii sau în care aceștia nu își vor exercita opțiunea privind restituirea sumelor donate;
  • Constituirea Fondului Brâncuși, care va fi gestionat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), în vederea achiziționării de opere de artă contemporană și bunuri culturale aparținând patrimoniului cultural național mobil;
  • Stabilirea surselor de venituri pentru Fondul Brâncuși, a destinației acestora, a mecanismelor referitoare la parteneriatele cu alte persoane juridice care doresc să sprijine demersul AFCN;
  • Stabilirea mecanismelor prin care AFCN poate încheia contracte cu persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ, pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele, pe seama AFCN și în scopul colectării de sume pentru Fondul Brâncuși, etc. – PROMPT MEDIA

București: Aglomerația din Bucureștiul Gabrielei Firea. Primăria Capitalei a descoperit secretul lui Polichinelle147597 – 21112016­ –  Dintre cele 176 de intersectii introduse in sistemul inteligent de management al traficului, in acest moment functioneaza doar 120, au anuntat vineri reprezentantii Primariei Capitalei. Presa scrie de peste un an despre proasta functionare a acestui sistem, fara ca situatia sa se imbunatateasca. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat vineri ca nu poate da un termen pentru remedierea situatiei care ii scoate din minti pe soferii prinsi in traficul infernal din Bucuresti, transmite Hotnews.

Situatia nu s-a imbunatatit din luna mai a acestui an, cand din cele 176 de intersectii introduse in sistem functionau doar 124, potrivit datelor furnizate de Primaria Capitalei la vremea respectiva, la solicitarea site-ului citat. Amintim ca, din vara lui 2015, timp de mai bine de jumatate de an, sistemul nu a functionat deloc, dupa aceasta perioada fiind repus in functiune treptat.

”In Bucuresti sunt 434 de intersectii. Sunt inrolate in centrul de management al traficului 176 de intersectii . Din 176 – functioneaza 120 de intersectii. Din cele 1.103 bucle inductive la nivel de Bucuresti, ieri erau nefunctionale 450, aproape jumatate. Monitorizate video sunt doar 60 de intersectii si pot afisa imagini pe monitoarele din centru doar 20. Pentru restul trebuie sa intram pe calculatorul care utilizeaza softul sa vedem imaginile”, a declarat Cristian Stroe, consilierul primarului general Gabriela Firea pe aceasta problema, intr-o conferinta de presa care a avut loc vineri la centrul de management al traficului.

La eveniment, au participat edilul PSD Gabriela Firea, directorul Administratiei Strazilor, Alin Vieru, si Claudiu Balan, directorul UTI (compania care opereaza sistemul). –  PROMPT MEDIA

 

 Irak: De pe străzile din București în Kurdistanul Irakian: “Distracţie pentru taberele de refugiaţi”, Circul social soseşte în Irak147598 – 21112016­ –  Doi tineri de pe străzile din Bucureşti au devenit formatori artistici pentru a susţine şi a ajuta copiii victimelor din războiul din Siria.

Doi tineri (Andrei şi Tania) care au crescut în excluziunea şi indiferenţa oraşului Bucureşti, sunt chemaţi să înveţe pe alţii, cu ajutorul circului social, cum este posibil să supravieţuieşti şi cum să-ţi clădeşti drumul spre recuperarea zâmbetului şi stimei de sine chiar şi în situaţii de război şi durere.

 Boschetarii din Bucureşti nu mai reprezintă astăzi o problemă, dar o resursă grozavă pentru cei care, obligaţi de războaie să trăiască în taberele de refugiaţi, doresc să să-şi clădească o viaţă normală care să le poată asigura un viitor mai bun, pacifist şi bazat pe colaborarea între etnii, culturi şi religii diferite …

Trei săptămâni de laboratoare şi spectacole de circ adresate copiilor sirieni refugiaţi în Irak cu care lucrează “Un ponte per…”

 Urmează trei săptămâni de laboratoare şi spectacole de circ adresate copiilor şi tinerilor sirieni adăpostiţi în tabăra de refugiaţi din Arbat, în Kurdistan-ul irakian. Este “Distracţie pentru taberele de refugiaţi”, iniţiativa demarată de operatorii Fundaţiei Parada, care de 20 de ani lucrează cu tinerii de pe străzile din Bucureşti, învățându-i tehnicile Circului social. Misiunea lor este organizată de “Un ponte per…”, organizaţie activă de 25 de în Irak, în cadrul proiectului “Taleem Lil-Jameeh – Educaţie pentru toţi”, adresat comunităţii siriene refugiate în tabăra din Arbat (Sulaimania) şi susţinut de Agenţia italiană pentru Cooperare în vederea Dezvoltării (AICS), care a permis recent şi deschiderea unui Centru de Educaţie pentru Tineret.

Obiectivul inițiativei este aducerea Circului social pentru prima dată în Irak, implicând copiii sirieni refugiaţi şi formând operatorii irakieni din Centrul pentru Tineri.

Circul social este un instrument educativ, informal prin care tinerii reuşesc să iasă din situaţia dificilă în care trăiesc. Câţiva dintre ei devin chiar formatori capabili să transmită aceleaşi valori învăţate, transmiţându-le noilor generaţi.

 Timp de trei săptămâni, împreună cu 500 de copii şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, doi tineri susţinuţi de Fundaţia Parada vor susţine laboratoare de artă şi tehnici din spectacolele de circ. În paralel, operatorii Centrului pentru tineri vor fi formaţi pentru a fi capabili să transmită aceste tehnici pe viitor.

Prin acest proiect, Circul social soseşte într-un context de violenţă şi conflict în care arta poate deveni agent de formare şi de prevenire a fenomenelor ca marginalizarea şi trauma, datorită experienţei celui care a ieşit deja din situaţii delicate şi complexe.

Provocarea pe care cele două organizaţii au acceptat-o este aceea de a depăşi domeniul cuvintelor utilizate de obicei pentru descrierea ţării: nu doar război şi violenţă, dar speranţă pentru un viitor mai bun, ajungând chiar la împărtăşirea de activităţi ca cele propuse de Parada. Care are, printre obiectivele sale, dorinţa de a-i învăţa pe cei mici “să zâmbească şi să fie fericiţi”.

 Un ponte per… este o asociaţie de voluntariat pentru solidaritate internaţională, care a fost înfiinţată în 1991 şi din acel moment este activă în Orientul Mijlociu, şi în mod special în Irak, unde promovează iniţiative de cooperare internaţională pentru populaţiile civile afectate de conflicte şi pentru prevenirea apariţiei unor noi conflicte. Asociaţia este activă şi în ultima urgenţă din Irak şi continuă în paralel programe lungi care se focusează pe coeziunea socială şi pe construirea păcii.

Fundaţia Parada este un ONG prezent pe şi sub străzile din Bucureşti de 20 de ani, pentru a susţine copiii şi tinerii ”invizibili”. Înfiinţată în 1996, oferă tinerilor care locuiesc în canalele şi pe străzile din Bucureşti, servicii sociale, susţinere şcolară şi sanitară, formare profesională şi acompaniere la locul de muncă, un serviciu de unităţi mobile în stradă pentru a acorda ajutor şi asistenţă pentru nevoile primare, şi activităţi artistice care au ca punct central Circul. –  PROMPT MEDIA

 

Germania: Merkel candidează pentru al patrulea mandat147599 – 21112016­ –  Angela Merkel va candida pentru al patrulea mandat consecutiv de cancelar al Germaniei. Anunţul a fost făcut deja de un oficial al CDU, citat de Reuters, la o reuniune a creştin-democraţilor, desfăşurată la Berlin.

În vârstă de 62 de ani, actualul cancelar este în funcţie de 11 ani. Mulţi o vad pe Angela Merkel drept un garant al stabilităţii în Europa, mai ales în contextul discuţiilor privind ieşirea marii Britanii din Uniunea Europeană. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.