Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cioloș către Dragnea: ”Fără minciună, fără populism, fără corupţie. Îndrăzniţi să...

București: Cioloș către Dragnea: ”Fără minciună, fără populism, fără corupţie. Îndrăzniţi să credeţi şi dumneavoastră!”

DISTRIBUIȚI

dacian-ciolos147617 – 22112016­ –  Premierul Dacian Cioloş i-a transmis, ieri un mesaj preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în care îl asigură pe acesta că Guvernul său face ”tot ce îi stă în putere” pentru a asigura corectitudinea procesului electoral, acuzându-l totodată pe liderul PSD că vrea să sădească ”teama şi îndoiala” în rândul opiniei publice când vorbeşte de posibila fraudare a alegerilor. ”Am înţeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Ştiu că dumnealui este un om cu experienţă în organizarea alegerilor şi mai ştiu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. Vreau să-i asigur pe români de următoarele: Da, acest guvern face tot ce-i stă în putere pentru a limita la minimum posibilităţile de fraudare a procesului electoral. Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezenţei la vot, prin care se depistează cu uşurinţă tentativele de vot multiplu. Acelaşi sistem va fi folosit şi la alegerile parlamentare. Da, acest guvern a decis supravegherea video a secţiilor de vot după închiderea urnelor, pentru a ne asigura că numărarea voturilor la alegerile parlamentare se desfăşoară corect. Da, acest guvern a decis sigilarea ştampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, astfel încât să ne asiguram că ele nu mai circulă după închiderea urnelor. Da, acest guvern a decis să deschidă mai multe secţii de vot în afara graniţelor, pentru a ne asigura că românii din diaspora nu mai stau la coadă cu orele pentru a-şi exercita un drept fundamental”, a scris Cioloş pe Facebook.

El spune că Guvernul şi-a asumat ”responsabilitatea de a organiza alegeri corecte” şi va face acest lucru. Cioloş reaminteşte totodată că Ministerul Afacerilor Interne a invitat deja partidele să-şi trimită reprezentanţi care să asiste la toate pregătirile pentru alegerile parlamentare.

”Invitaţia e în continuare valabilă. Am acţionat şi vom continua să acţionăm transparent. Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului, nu a Guvernului. De aceea, dacă domnul Dragnea este preocupat de stabilitatea acestei instituţii, are posibilitatea de a-şi mobiliza partidul pentru a face o nouă numire la Preşedinţia AEP. Dacă are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP”, mai scrie Cioloş.

În opinia premierului, liderul PSD are tendinţa să sădească teamă şi îndoială în opinia publică pentru a se folosi de acestea în campania electorală.

„Constat că aveţi tendinţa să sădiţi teama şi îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă căţăraţi apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abţin să interpretez declaraţiile dumneavoastră despre ”dreptate până la capăt”. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiţia să-şi facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-şi mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred că a venit vremea ca, în loc de teamă şi ură, liderii acestei ţări să sădească încredere şi optimism că se poate şi altfel: fără minciună, fără populism, fără corupţie. Îndrăzniţi să credeţi şi dumneavoastră, domnule Dragnea”, conchide Cioloş. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.